Как АБВ и Мангъров депресираха COVID-19 и Рибата Мико

Скандалният доцент ще се окаже тайното оръжие на АБВ и путинистите за окончателното разсипване на здравия ни разум

Братя по оръжие

Братя по оръжие

Светослав Пинтев 

Не знам дали обърнахте внимание на следната екзотична новина от буйния поток с щуротии, с които ни заливат информационните агенции:
“Риба от финландски аквариум, изпаднала в депресия по време на пандемията от коронавируса и изяла всичките си приятели, отпразнува 16-ия си рожден ден." Съобщи го „Дейли Стар". 
Груперът Мико изпаднал в тежка депресия, явно по свои канали е научил какви ги върши китайската гадина. А и аквариумът бил затворен - къде без публика. Рибокът станал трудноподвижен, което не му попречило в пристъп на депресия да изяде всички обитатели на аквариума, включително най-добрия си приятел, с когото обичала да играе отровната червена лъвска риба.
Не знам защо се сетих моментално за доц. Мангъров и партия АБВ, че и за БСП. Замислих се дали лекарят и представители на въпросните партии не са посетили тайно рибока Мико, за да изпадне в подобна тежка депресия. 

Тия и COVID-19 могат да депресират

Странни асоциации нахлуха в съзнанието ми. Дори големината на рибите беше наопаки. Но кой знае? Даже си представих съвсем детайлно как Румен Петков, водач на АБВ, се е превърнал във въпросната риба, плува в някакъв фонтан и търси кого да схруска. И сякаш много й се иска да глътне де що има българин. А Петков ръкопляска и после прави радостно разни работи във фонтана.
Няма да забравя онзи светъл ден в началото на юни, когато АБВ организира митинг протест пред сградата на Министерския съвет под наслов "Де е България" срещу "цялостния 

антибългарски модел на управление"

Надали си спомняте, но наистина беше под този потресаващ надслов. 
Невероятно е, че партия, която подписа неотдавна  с ненавистната вече и на цяла Русия путинова партия „Единна Русия“ съвместен протокол за задълбочаване на междупартийните взаимоотношения, изобщо има нахалството да говори за антибългарски модел. И то в момент, в който  управляващата клика в Кремъл, пътеводната им светлина,  се движи уверено към фашизъм, както спомена сам един от  основните пропагандисти на Москва Владимир Соловьов, направил с държавни пари филм за „Мусолини“.
Това не е ли същата АБВ, която неистово напира да строим бомбата с непредвидими последици АЕЦ „Белене“ и мъкне по сбирките си небезизвестния доц. Атанас Мангъров, зарадвана от атаките му срещу общественото здраве на българина. Дали просто не искат да използват и него като оръжие в путиновата хибридна война? И не трябва ли, когато говорят за антибългарски модел, да се погледнат в огледалото. 
Като стана дума.... Доц. Атанас Мангъров, който наскоро триумфално обяви тарифите, дето взима за преглед на пациенти, явно наистина ще се окаже 

тайното оръжие на АБВ

Оръжие за окончателното разсипване на здравия ни разум. 
Апропо.... Преглед е в кабинета му струвал 100 лв., а в дома му - 200 лв. Той коментира и снимката, на която беше хванат да пътува без маска в градския транспорт. "Да, аз съм, ще си платя глобата, щом се налага. Ако почна да плащам глоби обаче, хонорарите ми ще станат 500 лв.", заяви безочливо пред bТВ доц. Мангъров.
Чудя се 

какъв хонорар получава, за да обикаля с АБВ

 и да ръси бисери от рода на:  „Когато човек е болен от коронавирус, трябва да се прибере вкъщи, да се завие, да пие чай и да приема най-много аспирин.“
Пак през юни лидерът на ПП АБВ Румен Петков участва в медицински форум на тема 
 
„COVID-19 - в настоящето 

и въпросът за бъдещето", заедно с доц. Атанас Мангъров. АБВ организира подобна среща в Русе, а също и в Плевен. Тогава стана ясно още, че няма да се състои дискусията, за която бе отправена покана към Националния оперативен щаб.  И Слава Богу. Щяха да развият творчески конспиративните теории на фабриката за тролове на Пригожин и да повишат процента на вярващите, че Бил Гейтс ще ни чипира с ваксината, която още я няма, а 5G мрежата ще ни превърне в пилета на грил.
Колко ли повече щяха да измрат оплетени от конспиративните теории на мангъризма.
Тогава доц. Мангъров заяви в Русе: „Не очаквам да има втора вълна на зараза от коронавирус през есента в този апокалиптичен смисъл, в който се говори.. Нещата вървят към своя край, хубаво е колкото се може по-бързо да се върнем към нормалния начин на живот“.
Хубаво е, но сега колегите му умират, защото не се сещат да пият чай с аспирин. Медиците на първа линия изнемогват, капят  като круши, покосени от болестта, докато той се хвали с някакви несъществуващи подвизи в борбата с вируса.
Още на 22 май фамозната партия АБВ внесе  и сигнал до главния прокурор Иван Гешев срещу дейността на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронавируса. 
Христо Колев, председател на софийската организация на партията разкри тогава пред БНР , че са изпратили запитване по Закона за достъп до обществена информация, адресирано до Министерския съвет, до председателя на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски и до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Тормоз да има.
В Прословутото скандално интервю на ген.  Мутафчийски пред Миролюба Бенатова се казваше за Мангъров и с-ие :“Те не правят нищо и не отговарят за нищо, но понеже са лекари, трябва да ги уважаваме“.  Дали? Особено, когато са кинжал на политици, ползвани от агресивни чужди сили.