Копейкин от „Мъртви души“ сме ние, не Коцето

Сега се е загрижил за българската демокрация

Пишман патриотите от "Възраждане" - патерица на БСП

Пишман патриотите от "Възраждане" - патерица на БСП

Светослав Пинтев 

Пропутинският варненски вожд, активист и съратник на др.  Корнелия Нинова от „протестите“ през миналата година, лицето на име Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“, смайва с изявленията си напоследък, както вече отбелязахме. 
Сега се е загрижил за българската демокрация, докато Путин установява самодържавие от средновековен тип в Русия. Защо не всъщност, нали националните медии, които издържаме, дават 

трибуна на Коцето

Както също  вече писахме.  БНР бе особенно щедро, цяло интервю направи с него, дано не ги затвори, като вземе властта, както се надява. Нали се закани….
Путин наложи драконовска цензура на медиите в Русия, като дори за коментар в социалните мрежи могат да те глобят жестоко, че и да те вкарат в затвора. Племенник на неговия другар и васал Рамазан Кадиров, също висш държавен служител,  обяви публично „кръвна мъст“ към популярен чеченски блогър. Намериха блогъра заклан дни по-късно. Случаите са безброй.
 Костадин Костадинов има от кого да се вдъхновява в борбата си за демокрация.
 Още на другия ден след обявяването на путиновите мерки, които криминализират и най-дребни прояви на „неуважение“ към властта, наш Коце, който иначе си прави каквото си поиска,  заплаши медиите, дето не отразяват правилно протеста му, как ще вземе властта и…. Това нахалство би трябвало да впечатли така активната напоследък прокуратура, но не би.
„Нашата държава не е демократична, а тоталитарна. Правителството трябва да подаде оставка и само заради действията му за влизане в чакалнята на еврозоната“ коментира пред БНР Костадин Костадинов.  Ако го питаш 

Путинова Русия не е тоталитарната държава

Нищо че противниците на властта обикновено ги убиват на улицата и се канят да откъснат страната от глобалната мрежа.
Костадинов имаше  безсрамието да зави: „Аз съм историк, мога да ви кажа, че в момента ситуацията в страната ни е същата, както след 1944 година. Разликата е, че не си казваме „другарю“, а „господине“ и че не се говори за народна демокрация, а се говори за евроатлантически ценности.“ 

Какво безочие...

Аз пък мога да му кажа две неща. Първо…. Няколко пъти съм го хващал, че няма повече познания па история от  второкласник. Или има, но ги крие старателно, така му е удобно, да казва например, че през Възраждането по българските земи нямало никакъв стопански подем. Измислица било това. И това е лидер на партия, която се нарича „Възраждане“. Историк…Второ…Няма да му позволим да прави демокрация по путински и да пита защо в Америка бият негрите… 
На безумния въпрос дали България е фронтова държава в отношенията между Русия и Америка, руският посланик  Макаров заявил категорично, че не се намираме в състояние на война и Русия не воюва с никого за територията на България.  Трогателно.
 Нали затова му казват
 
хибридна война,

 другарю-превъзходителство. И затова си имате хора, които стават все по безцеремонни;…
Не воюват… Ами Костя, ами разделението на обществото, което ви е специалитет  навсякъде по света, та и тук ни го сервирате със страшна сила. 
Най-лошото е, че държавата ни е хем на едната, хем на другата страна. А, както е добре известно, от два стола най-хубаво се пада.

България е обект на яростна атака

…. С Америка Путин определено не воюва на наша територия, дори да си мисли така, защото на него само Вашингтон му е в главата, той воюва с България. И воюва яростно. А нашите властници се правят, че роса ги роси. На тях им е удобно да забъркват енергийни проекти, докато им копаят гроба, да ни натресат атомната бомба „Белене“ да ни цъка на ушенце, само да не дразним Кремъл.
Вече е крайно време да си изясним кой на коя страна е, особено, когато говорим за хората във властта.
 
Въпрос е на  живот и смърт

„Ако се появи пропрезидентска партия, е възможно тя да помете политическия пейзаж“, заяви за „Фокус“ т.нар. директор на т.нар. социологическата агенция „Медиана“ Кольо Колев във връзка с комичното сваляне на политическото доверие на правителството от страната на президента и реакциите след това. Кольо, разбира се е на своя боен пост, той е там от времето на Луканов и няма никакъв избор. Е, не му е зле, той е богат на всичко….
Единственото, към което Москва се стреми, е да осъществява тук свои проекти, които са икономически изгодни и за двете страни, както правят това и САЩ, твърди посланик Макаров.
 Какъв наглец, кой поддържа  с всички средства

„враговете на ЕС и НАТО“

Дори и неонацисти….
На въпрос относно възможността за осъществяване на посещение на президента на РФ Владимир Путин и на министъра на външните работи Сергей Лавров в България, посланик Макаров обяснил, че руският президент е посетил страната ни за последно през 2008 г. и вероятно е дошло време да бъде осъществена още една негова визита. Което изявление обяснява много неща, като например активизирането на 

„явлението Копейкин“

Един типаж, организирал за първи път протести на противници на ЕС и НАТО в центъра на София. Не се събраха много, но самият факт, че  това са хората, които протестират по жълтите павета е потресаващ.
И затова е виновна всяка власт у нас, всяка власт, която направи така, че европарите да не достига до обикновените хора и малките фирми, а до най-разнообразни „обръчи от фирми, която насажда недоверие към обединена Европа. 
 Наричат и Костадинов Копейкин, но това изобщо не е справедливо.  Това е тъпо.
Копейкин е герой от една от повестите на Н.В. Гогол  в "Мъртви души".
 
"Повест за капитан Копейкин" 

разказва за този герой от войната срещу Наполеон през 1812 г., войн, загубил  една ръка и  един крак.  Отива в Петербург, за да изпроси от батюшката-цар милост, пенсийка, за това, че е останал инвалид, бранейки Русия. Царедворците обещават да разгледат  в срок неговия случай, но нищо не правят, разбира се. А Копейкин все чака Господаря да се появи. Накрая му писва. В рязанските планини се появява шайка разбойници, техен атаман е Копейкин. Нищо, че е инвалид. И така, Копейкин сме по скоро всички ние, не Коцето.