Предсрочните парламентарни избори не интересуват Кремъл - Путин се страхува само от предсрочни президентски избори

Снишаването и търпението към путинофилите днес са най-лошата политика – срещу тях трябва да се изправи проатлантическо мнозинство

Румен Радев под сянката на руското знаме

Румен Радев под сянката на руското знаме

Димитър Попов

Ако мислим за общото благо, има един необорим аргумент за предсрочни избори веднага и той е следният: огромното мнозинство от българите – 63%, не е представено в това управление. Става дума за избирателите, които твърдо подкрепят НАТО, които не си представят страната като приятел на Русия, които може да имат резерви към американците, но гласуват за алианса.  Тези пронатовски настроени избиратели стават още повече, когато включим и онези 80%, които одобряват членството в ЕС. При такива обществени нагласи България би трябвало да се управлява от коалиция с евроатлантическа ориентация, в която проруските партии липсват.
Вместо това сега 

цялото управление е в ръцете на проруски приятелски кръг,

 който има други, евразийски стратегии за бъдещето. Основната фигура в него е Румен Радев, но там са и Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов, К. Костадинов, Слави Трифонов. Сред тях няма нито един с ясен проатлантически профил. Всичките са по снишаването, имат по две лица – за Изток и за Запад, а някои са откровени творения на Кремъл.
Изпълнителната власт в страната, противно на Конституцията, не е в ръцете на премиера. Реалните управници са Румен Радев – човек, посочен от Кремъл за президент, и неговата дясна ръка в правителството Корнелия Нинова. 
Това обезсилва един от аргументите срещу предсрочните избори - че тях ги иска Кремъл, за да дестабилизира страната.

Не е вярно, че Москва иска предсрочни избори

 Кремъл успя да направи Румен Радев президент за втори мандат и това е най-големия успех на Путин в България. Сегашната правителствена коалиция е създадена от Радев и се съобразява с неговите геополитически възгледи. Правителството на Петков е колебливо, некадърно и неспособно да се справя с кризи, което настройва българите срещу „проамериканския“ Петков, и ги кара да вярват повече на „промосковския“ президент. Какъв по-удобен премиер ще иска Кремъл от този, който дори не разбира, че работи за Русия? 
Не, на Путин не му дреме какво е правителството у нас. Настоящото го устройва напълно. Той се страхува от предсрочни президентски избори, които да отвеят неговия президент! Това ще е истинския провал на Кремъл в България, а той ще дойде само след импийчмънт на Румен Радев, и то с мотивация за национално предателство. Ето тогава Русия ще се разтревожи истински. А сега, дали премиер ще бъде Кирил или Мерил, им е все едно. Тук има кой да се грижи за техните интереси на най-високо държавно ниво.
Що се отнася до партиите в парламента, техните аргументи срещу предсрочните избори са откровен, учебникарски партиен егоизъм, който вижда сламката в окото, но не вижда гредата.
Вижте как Демократична България оправдават своя снишен престой в коалицията – защото след тях идвали мутрите, идвали криминалните, а в момента имало и война. Властта щели да я вземат провинциални орди, които и преди управлявали с Борисов, а това гарантирало разбиването на държавата. И ни дават също и пример– краха на Български пощи. Пощите ги съсипаха сегашните орди, но с пропагандата е така – тя не държи сметка за времената. 
От БСП пък не искали избори, защото българският народ, в мнозинството си, не искал избори. Хората очаквали по високи пенсии, борба с инфлацията, храна за бедните, а това можело да го даде само Нинова като вицепремиер и никой друг.
Румен Радев не искал избори, защото хората били уморени да гласуват и защото те били крайна мярка, което значи, че критиките му към Петков са театър и нищо друго. 
ПП не искали избори, защото не им дремело на каските. Ще управляват напук, докато им свършат стимулантите или докато министърът на културата изтрезнее... 
ИТН не искали предсрочни избори, защото щял да се върне Борисов на бял кон и мутрите пак щели да завладеят държавата. 
А самият Борисов не искал предсрочни избори, защото нека да останели тези накадърници да се провалят изцяло и да ги видят хората колко струват, пък тогава той щял да си помисли за вот на недоверие.

Общото оправдание за партийния егоизъм 

идва от социолозите, които казват, че тези партии нямат алтернатива! Защо тогава да се мъчат пак на избори? Обаче социолозите понякога /се/ лъжат. Казваха ли през ноември миналата година, че първи ще е ГЕРБ, а ПП ще са трети? Казваха! Обаче какво стана в последните часове на изборния ден – партията на Радев спечели! Е, още не знаем как точно стана – машините ли нещо се прецакаха, избирателите ли превъртяха, но тъй като ЦИК не публикува контролните разписки, и тъй като нито една партия не оспори резултатите, приемаме че социолозите са /се/ лъгали като дърти римляни. 
Ами ако сега социолозите /се/ лъжат отново? Вижте например последните социологически проучвания, които предричат 8 партии в следващия парламент. Казват ни коя партия е първа и коя втора, обаче не ни казват какъв процент от избирателите твърдо  ще гласуват.  А реалните резултати на тези партии зависят именно от избирателната активност, за която социолозите сега само гадаят.
Слава богу, че държавата не се управлява със социология, а с демократични избори. Добре е те да се проведат до есента и да бъдат доминирани от една основна тема:

 За НАТО и против Русия! 

Докато българският избирател не се произнесе категорично по този въпрос, всяко следващо правителство ще бъде слабо и ще изпада в зависимост от президента Румен Радев, а това гарантира на Кремъл открито поле за неговата пропаганда и мощен лост за коригиране на неудобни правителствени политики.
Забавянето на предсрочните избори е огромен риск за бъдещето на държавата. Както вече добре се вижда, в българското общество има радикализирани групи, готови да използват насилие. Всички те са русофилски и това не е случайно. Причината е в руската пропаганда, срещу която от 10 години насам няма никакъв отпор. Докато това правителство и този президент имат властта в ръцете си, отпор пак няма да има и партии като „Възраждане“ или „Български възход“ на Стефан Янев ще никнат като гъби в изпълнение на замисъл, според който цялото политическо пространство трябва да се изпълни с проруски сателити. Наглостта им ще расте заедно с измислените рейтинги, които социолозите услужливо им подават срещу съответното заплащане.
Крайно време е, срещу тези радикали 

да се изправи проатлантическо мнозинство

 с решимост да отвоюва държавата от лапите на евразийството. Снишаването и търпението към путинофилите днес са най-лошата политика. Тя трябва да се промени на предсрочни избори, а ако е нужно – и на избори до дупка! В противен случай ще дочакаме извънредни събития на площада пред Министерския съвет или пред Президентството, а това ще има далеч по-тежки последици за цялото общество.