Русофили мечтаят за кървав реванш, за нова народна власт, която да разстрелва, коли и беси под пътеводната звезда на кремълската петолъчка

9 септември, Решетников и кошмарите несвършват, а Кремъл напира пак да пише историята ни, "патриоти" му помагат

Светослав Пинтев 

"България се занимава с пренаписване на историята, говорейки за донесените от Червената армия т.нар. репресии, това е опасна тенденция". Думите са на говорителката на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в интервю за ТАСС, както предаде БТА.

Репресии значи не е имало

 По същия начин няма да има, ако путинистите яхнат коня у нас. Посланието е ясно-историята ни я пише Кремъл. Той по принцип няма нищо общо с репресиите, занимава се само с освобождаване на поробените народи и начертаването на светлото им бъдеще.
Генералът от КГБ Леонид Решетников заяви в този дух, че властите громят истинските български патриоти в лицето на ръководството на "Русофили". Това е 

неговата представа за български патриоти

 Това всъщност е съветски модел български  патриотизъм. 
По  думите на президента Румен Радев тезата за шпионаж в полза на Русия била толкова абсурдна и нелепа, че дори не подлежала на коментар. Вероятно, защото в неговите представи това е патриотично деяние ....по съветския модел.
Друг е въпросът каква е целта на "шпионската афера", разкрита от службите ни навръх 9-ти септември, след като десетилетия не гъкнаха по руската тема. Дали не е заигравка с най-големите ни кошмари? Това е тема за съвсем отделен разговор.
Сега думата ми е за

 сталинско-бериевата светлина,

 в която виждат родината си някои български патриоти. Основно тези, които претендират да са русофили, въпреки че те в никакъв случай не са приятели на руския народ, който в огромната си маса е силно раздразнен от Путин и настроен все повече срещу властта в Кремъл. Поне така твърди известният руски политолог Валери Соловей. Те са приятели на деспота.
Но пък у нас не громят путинския фашизъм, който е реален, а някакъв измислен, български. Сталин нарежда навремето на националсоциализма да се казва фашизъм, за да скрие 

идейната близост с неговия социализъм

 Този термин се използва оттогава като оръжие срещу всички, които не се нравят на Стопанина на Кремъл. Така е и днес.
"Журналистките" Светлана Шаренкова и Велислава Дърева призовават за освобождение от фашизма, който властите в България налагали днес.  
 "Ето такива хора оглавяват у вас организации на българо-руската дружба", както се изрази самият Решетников за Шаренкова в едно интервю през 2017 г.. 
И се сетих, че бях да отразявам тържественото събрание на Българския антифашистки съюз за честването на 75 години от 9 септември 1944, където Шаренкова беше главно действащо лице, а Корнелия Нинова беше наградена като
 
виден борец с днешния фашизъм

Посланичките на братските Куба и Венецуела аплодираха бурно заедно с цялата зала. Най-прогресивните страни подкрепят Корнелия, то се знае и борбата с фашизма днес...
"9 септември ни донесе свободата. Само ослепелите от злоба наследници на хитлерофашистите се съмняват в това", твърдяха ораторите. Посланичките на кървавите режими на Кастро и Мадуро изпаднаха в телешки възторг. 
"БСП и здравите сили да се поучат от опита на 9-ти септември, как трябва да се тръгне в единен фронт срещу днешните фашисти, как те се опитват да пренапишат историята и да омаловажат ролята на СССР", гърмеше залата.
Корнелия,  Калоян Паргов, Георги Свиленски и други отговорни другари бяха сякаш окрилени от духа на 1944 г. Само дето не се окичиха с шмайзери.
Имах чувството, че съм в машина на времето....Беше кошмарно да гледаш и слушаш това.
На 9 септември се уверих в едно - активната част от т.нар. русофили мечтаят за кървав реванш, за нова народна власт, която да разстрелва, коли и беси под 

пътеводната звезда на кремълската петолъчка

 Сакрализирането на черната дата, която хвърли България в зловещата пропаст на сталинизма не е случайно, то е част от пропагандата, която с всички сили работи в тази посока, а всички демократично мислещи хора са "ослепени от злоба наследници на хитлерофашизма"
Кошмарите на сталинисткото минало се проектират в днешния ни ден като във филм на ужасите. Уви, не е филм, реалност е, това е нашият живот, нашата реалност, а  наши сънародници се кланят пред палачите, някои мечтаят сами да са такива. 
Как ще живеем с тези хора....
Не знам...