Момчил Коритаров представи втора детска книга, посветена на семейството му

Авторът представя „Анди и Феята на зъбките"

Авторът представя „Анди и Феята на зъбките"

 

На 7-и октомври се състоя премиерата на детската книга „Анди и Феята на зъбките“ от Момчил Коритаров и издателство „Таралеж“.

Римуваната книжка проследява забавната и трогателна история на едно семейство около падането на първото млечно зъбче на пакостливия Анди. Сюжетът е съчетан със специални съвети за здрави зъбки и занимателна игра за малките читатели.

„Анди и Феята на зъбките“ използва шрифта Adys, специално разработен на основата на кирилица, с цел да помага на деца и възрастни с дислексия.

Момчил Коритаров е син на непрежалимия журналист Георги Коритаров и горд татко на прекрасните Анди и Алина, затова всяка прилика с действителни лица и събития с персонажите в книжката е напълно неслучайна... с малки изключения. Това е втората му детска книга след приключенската благотворителна история с аудиокнига „Софùя и хвърчащото креватче“. Пише песни за детски театрални постановки, както и далеч по-скучните за децата рекламни текстове за различни кампании.

„Анди и Феята на зъбките“ е илюстраторски дебют за Лидия Георгиева, която е завършила Националната художествена академия със специалност Рекламен дизайн, а в момента работи в агенция за дигитален маркетинг. 

Творческият тандем на двамата започва именно в рекламната агенция, където Момчил доскоро е копирайтър, а Лидия е арт директор и дизайнер. 

Можете да намерите „Анди и Феята на зъбките“ в големите книжарници в страната. 

m_koritarov1.jpg