Кремъл е в истерия! Навални ще съди Песков, иска да публикуват доказателства за работа му с ЦРУ (ВИДЕО)

Покажете ги по телевизията в най-гледаното време. Имате моето позволение, заяви опозиционният лидер

Илюстрация: Радио "Свобода"

Илюстрация: Радио "Свобода"

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че ще съди говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, след като той го обвини, че работи за ЦРУ.

 "Първо, ще съдя Песков. И второ, искам да бъдат публикувани доказателства и факти, които да показват моята "работа със специалисти на ЦРУ". Покажете ги по телевизията в най-гледаното време. Имате моето позволение", написа той в сайта си.

Преди това Навални каза в интервю за „Шпигел“, че руският президент Владимир Путин несъмнено стои зад отравянето с "Новичок", заради което  той беше приет за лечение в Германия.

"Никой друг не може да  разреши използването на "Новичок" и да издаде такава заповед", категоричен бе той.

Достъп до  бойно-отровното вещество имат единствено шефовете на ФСБ, СВР и евентуално ГРУ, но никой от тях не може да го използва без заповед на държавния глава.

"Кремъл е в истерията след директното обвинение на Навални към руския президент. Ситуацията вече е обърната. Сега на Путин и неговите приятели се налага да дават обяснения, че нямат отношение към отравянето. Виновникът беше посочен с пръст, което Меркел и Макрон не можеха да направят", коментира журналистът Иван Яковина.  

Радио "Свобода" направи забележително живо предаване по темата, в което дискутираха политолози и журналисти.