Никола Стоянов: Руските санкции няма да се отразят по никакъв начин на Военнопромишления ни комплекс.

Никола Стоянов

Никола Стоянов

От Министерството на финансите са били готови с 3 варианта на бюджет за идната година.

„Не знаем какво ще излезе в парламента като решение. Затова правилно, според мен, сегашната министърка реши да внесем вариант за удължаване на сегашния бюджет”, каза пред Нова тв Никола Стоянов - министър на икономиката в служебния кабинет на Гълъб Донев.

Относно днешните протести, които блокираха центъра на София, Стоянов каза: „На синдикатите работата им е да искат повече за техните членове, разбирам ги. Този хладилник, ако сега е празен, в предишните години значи не е имало хладилник. Всички свикнахме на по-добро равнище на живот.”.

Инфлацията е по-висока от темпа на повишаване на доходите, призна министърът на икономиката. По негова прогноза инфлацията ще спада. В сегашното ниво на поскъпването на живота се отразиха и цените на енергоизточниците.

Относно наложените от Русия санкции на 74 компании, сред които 15 са български, Стоянов смята, че ограниченията няма да се отразят по никакъв начин на Военнопромишления ни комплекс.

Запитан какво въоръжение може да предостави България на Украйна, икономическият министър каза, че министърът на отбраната прави списъка. Всички наши предприятия са обезпечени със сериозни договори за години напред, обясни той параметрите, в които може да се разпростира българската военна помощ./БГНЕС