Очакван сблъсък край Росенец - активисти на „Да, България” и ДПС ще плажуват масово край сараите на Доган

Активисти на „Да, България” и техни привърженици днес подготвят от 11 часа масово плажуване на морския бряг край Росенец, заграбен от Ахмед Доган и сараите му. Щурмът вероятно ще бъде по суша и по вода и много по-масов, коментират в социалните мрежи активисти.
В същото време стана ясно, че младежки структури на ДПС подготвят контра щурм на Росенец, за да защитят боса си.

бТВ показа как автобуси с младежи биват извозвани на километър от резиденцията, в която е настанен почетният председател на ДПС Ахмед Доган. По информация на телевизията "летовниците" пристигат от община Гърмен. На настойчивите въпроси на журналистката младите последователи на Доган отговарят, че пристигат на почивка. А един от тях, запитан дали са симпатизанти на ДПС, отговаря иронично: "Не, на "Атака". 
Късно в петък стана ясно, че бариерата пред лятната резиденция на Ахмед Доган в "Росенец" е демонтирана. А на нейно място се появи български флаг, твърди бургаският сайт zonaburgas. Но на 300 метра по-надолу  на частния път се е появила чисто нова, преместваема ограда, на която е написано „Частен имот.“
По този повод известната журналистка Нери Трзиева написа рано тази сутрин на страницата си във фейсбук: „Християни и мюсюлмани от десетилетия насам не са заставали с омраза един срещу друг по тази земя. 
Ако в събота на Росенец позволите това да се случи, нито предците ни, нито децата ни ще ви простят, 
Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Мустафа Карадайъ и най-вече Вие, Почетний председателю..."

Днешната акция е провокирана от опита на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и двама негови сподвижници, които преди три дни дебаркираха с лодка на плажа до "Догансарай". Те бяха посрещнати от гардове на НСО и избутани обратно във водата, а българското знаме, което Иванов заби на държавната територия, беше цинично изхвърлено от един от гардовете. Скандалът доведе до оставката на шефа на НСО и уволнението на наглите гардове.