Атанасов: Радев брани едноличните си назначения в службите

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

С просто око се вижда, че президентът Румен Радев брани едноличните си назначения в службите, и в конкретния случай - шефа на ДАНС, след този тежък провал. Разказва се история за оперативна игра - пет години не им стигнало време да решат дали ще го вербуват или изгонят, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов, цитиран от БГНЕС.

“Очевидно е, че имат много тежка търпимост към руския шпионаж в България, и това трябва да се промени”, добави Атанасов.

Той призова хората да протестират пред Руското посолство у нас, а не пред Руската църква.

“Стана ясно, че руската държава чрез посолството в България смята, че те са собственици на тази руска църква. Стана ясно, че Митрофанова е разпоредила да се затвори църквата”, обясни Атанасов.

Според него прокуратурата трябва да извърши проверка за това каква дейност за развивали свещениците.

“Ако тук има шпионска мрежа, ДАНС да каже кои са тези, които са били вербувани от руските свещеници, и да вземат да ги арестуват”, поясни той.

Атанасов коментира и промените в Конституцията. Той изрази надежда те да влязат за разглеждане в пленарна зала през следващата седмица, и поясни, че от парламентарната трибуна ще бъдат изразени техните позиции. Бюджетът трябва да се гледа в цялост, а не да се гледат отделни предложения - като това ДДС за ресторантьорите да се върне на 20% и въвеждането на финансов стимул за лицата, които подадат информация, съдържаща конкретни факти и обстоятелства, които не са били известни на органите по приходите, допълни Атанасов.