Българи плачат и проклинат на стената на Руското посолство: „На кого ни оставяш, майко РУСИЯ“, „пуснете на София един кинжал“

Истинска русофилска драма се вихри на страницата във фейсбук на Руското посолство в София. Съобщението на посланик Елеонора Митрофанова, че българското правителство отказва да отмени решението си за изгонването на 70 руски дипломати и нейното предупреждение, че ще закрие дипломатическата мисия на федерация у нас, предизвикаха бурни реакции, показващи за пореден път, че безродието няма дъно.

За по-малко от 20 часа съобщението е обект на над 2600 коментара, 1000 споделяния, 4 хил. лайквания. Над 80% от коментарите са в подкрепа на Митрофанова, Путин, Майка Русия и срещу правителството на Кирил Петков, Европа, Украйна и виновните за всички български беди  американци.

Четейки статусите човек остава с тягостното усещане, че в главите и сърцата на много сънародници

бушува пълна лудница

и тотална липса на национално достойнство и защита на държавния интерес. Те са пример за безгранична историческа и политическа неграмотност. 
Рубладжийство, русофилство, путинофилство, русоробство и русопаразитизъм са се слели в някакъв нов опасен балкански мутант. Не са малко и форумците, които със злоба, ненавист и отвращение говорят за българите, които подкрепят евроатлантическата ни ориентация и отстояват идеята за свободна и независима от Кремъл България. Чиста патология е, че тази позорна традиция продължава вече близо 150 години – готови сме да се маскарим, хулим и дори избиваме за руски, небългарски интереси.

Ето някои от впечатляващите коментари:

Ivan peev
По добре пуснете един кинжал в посока София и още на другия ден всички американски подложи ще са избягали, а след това всичко ще се нареди.
 

Топ фен
Цвета Стоянова
С ОБИЧ И УВАЖЕНИЕ КЪМ, г-жа МИТРОФАНОВА!
БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНА !
НЕКА БЪДЕ МИР ,БЛАГОДЕНСТВИЕ И ЛЮБОВ НА ТАЗИ ПРЕКРАСНА ЗЕМЯ !
САМО ЕДНА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА КАТО РУСИЯ И ЕДИН ВЕЛИК ЛИДЕР И ПРЕЗИДЕНТ , ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН
МОГАТ ДА БЪДАТ
СТОЖЕР НА ЕДИН СПРАВЕДЛИВ СВЕТОВЕН МИР

Elli Alexandrova
Потресена съм от простотията българска ,злъчта и злобата ,изляли се на стената на руското посолство от индивиди - русофоби. Член съм на сръбски и гръцки групи ,но никога не съм се сблъсквала с гореописаните низости при другите. Видях вярващи хора ,християни ,които сърдечно ме приемаха независимо ,че съм от България.
Жалко ,много жалко за този народ от Дунава до Родопите !
А на братушките искам да кажа ,че нашите славянски сърца винаги ще бъдат с вас!
Спасибо вам ,Русские !  

Peneva Elena
Всичко идва от ревността и злобата на американското посолство...Америка която не успява да спечели сърцата на Българите и да измести Русия от тях....
Е да...Българите не сме Украйнци....
Българите никога няма да забравят подвига на Русия към нас....страната която ни освободи и от Турско и от Фашистко робство.

Emilia Marinova
Уважаема госпожо Митрофонова знайте че ние белгарите обикновените граждани ви обичаме и желаем. Не ни забравяйте молия ви. Като пристигнете в Русия споменете на Пресидента Господин Путин за наз да дойде да ни спаси от това правителство продажно. Много ви молия не ни забравяйте спасете ни. Чака ме ви с обич

Катя Йонкова
Русия не бива да изоставя България заради случайни хора, овластени случайно, които не представляват народа. Надявам се тази нелепа ситуация, сътворена еднолично от Кирил Петков, да има добър край.

Gerar Ganovski
На кого ни оставяш майко РУСИЯ. Сатана е на вратата и само чака ти да заминеш. Недей, България те обича, знаеш, че това го шушне Сатана.

Dimitrova Agi
Просто не мога да повярвам. Знаете, че ако напуснете, тук ще стоварят всичкото оръжие на Европа срещу вас. Защо ги оставяте? Ние не искаме война. Никой не иска да застане срещу братска Русия! ...

Атанасов Андриан
Руски Сестри и Братя, да знаете че Ви подкрепяме и има много Доброволци, като мен, които са готови да Ви помагат, ако Вие прецените! Да Живее Вечната Братска, Славянска , Българо- Руска Дружба! Навеки ! А М И Н

Поля Нейкова
СРАМ Е ОТ НИЗОСТТА НА ТОВА НИЩОЖНО ПРАВИТЕЛСТВО! СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ Е В РЪЦЕТЕ НА НЕУКИ ХОРА СЪС СЕРИЗОНИ ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ. ТОВА СА СЛУГИ НА ЗАПАДА, КОИТО ИЗПЪЛНЯВАТ ВСЯКО НАРЕЖДАНЕ. КОЛКО СА ЖАЛКИ... КИРИЛ ПЕТКОВ И ВСИЧКИТЕ ХРАНТУТНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА НЕМЕДЛЕННО ДА НАПУСНАТ! НЕ ВИЕ. РУСИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА НИ НАДЕЖДА ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ ЛАПИТЕ НА ПРОДАЖНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА, НАТОВСКИТЕ КОПОИ И СТАНАИЗИРАНИЯ ЕС. ВСЕКИ БЪЛГАРИН С НАЦИОНАЛНОИО ДОСТОЙНСТВО ОБИЧА РУСИЯ! ОСТАНАЛИТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ!

Дияна Петрушкова
Това е един черен ден в историята и на България и на Русия! Дано тези тъжни времена да отминат! Нека Русия да помни, че ние сме братски народи и не по наша воля се извършва това огромно национално предателство!

Lili Venkova
ОБИЧАМЕ РУСИЯ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ. НЕ СИ ОТИВАЙТЕ... ТАЗИ СГАН КИРИЛ ПЕТКОВ И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ НЕ МОГАТ ДА ВИ СТЪПЯТ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ. ТОВА СА НАРОДНИ ИЗМЕННИЦИ ГОТОВИ НА ВСИЧКО ЗА ШЕПА ДОЛАРИ. ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО

Tana Sapundzhieva
Не закривайте посолството на Русия в България заради милионите българи, които обичат Русия и не могат да дойдат в София за да изразят протеста си срещу Кирил Петков! Той не представлява българския народ и София не е България. Кирил ще оттече много скоро от политическия живот в България и за този случаен човек в българската политика никой няма да си спомня, но връзката между българския и руския народ има многовековна история и ще пребъде!

иван иванов
Действайте твърдо и непоколебимо! Този келеш излъга за гражданството си, въвлече България във война, продавайки въоръжение на Украйна, така ги учат в Харвард и инструктират в ЦРУ. БЪЛГАРИТЕ помнят историята си и не забравят кой им е донесъл свободата !

Галя Калягина
АЗ СЪМ РУССКАЯ И ПРЕДПОЧИТАМ АКО СЕ НАЛАГА ЩЕ ХОДЯ ДО СЪРБИЯ И СЪМ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ПОСОЛСТВО В БЪЛГАРИЯ.ВИНАГИ КОГАТО БЪЛГАРИ МОЛИХА ЗА ПОМОЩ РУССИЯ ИМ Е ПОМАГАЛА И КЪКВО ПОЛУЧИХ МЕ В ЗАМЯНА? ОСКВЕРНЕНИ ПАМЯТНИЦИ И ПРОТЕСТИ СРЪЩУ РУССИЯ И ЗА ДА НЕ НИ ОБИДНО НА РУСНАЦИ ЩЕ Е ПО ДОБРЕ ВСИЧКО ДА ПРЕКЛЮЧИ УСПЕХ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИ    

Radost Stefanovang
Не виждате ли какво става? Думата на народа не се зачита, нито желанията му, нито самия народ на България. Управляващите правят каквото искат и гледат само своя интерес. Мачкат ни. Никоя от партиите не работи за народа в България. Телевизии продадени и купени, медиите също, цензура навсякъде. Ще ни погубят като народ и нация.