Денков: Териториалните плановете трябва да бъдат приети

Николай Денков

Николай Денков

Днес трябва да приемем териториалните плановете, а утре да ги изпратим към Европейската комисия. Това заяви пред журналисти министър-председателят акад. Николай Денков, цитиран от БГНЕС.

Междувременно енергетици от Старозагорска област и Бобов дол са затворили редица пътни артерии в страната и протестират.

Ако не бъдат приети, България може да загуби, освен над 1,4 млрд. лева по плановете, свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, още 3 млрд. лв. по плановете, свързани с всички останали териториални планове, заяви Денков.

В същото време в Народното събрание опозицията в лицето на БСП, ИТН и "Възраждане" внасят решение, с което Народното събрание да задължи Министерски съвет да поиска от Европейската комисия един месец отсрочка за подготвяне на териториалните планове.

“Миньорите имат пълно основание да протестират. Преди 10 дни, когато бяха пред Министерски съвет арогантно ги излъгаха”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова обясни, че днес с ИТН и "Възраждане" внасят решение, с което Народното събрание да задължи Министерски съвет да поиска от Европейската комисия един месец отсрочка за подготвяне на териториалните планове.

"В този един месец сме разписали по дати, график какво трябва да се направи”, каза още Нинова.