Пеевски изпратил сигнал до Сарафов: Наистина ли има тормоз над изключените от ПГ на ДПС

Делян Пеевски

Делян Пеевски

Председателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. Главен прокурор за проверка на твърденията за “масирани проверки”, срещи с представители на Министерство на финансите и КПК, от които е получавана информация за действия, насочени срещу изключените от ПГ на ДПС депутати, които бяха изнесени от Джевдет Чакъров на брифинг в НС.

В него се изразява тревога и необходимост от установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с евентуалното допускане от съответните органи на нерегламентирани взаимодействия и контакти с отделни политици, както и създаването на предпоставки за използването на институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции, съобщи БГНЕС

По-рано днес председателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че има безпрецедентен натиск върху народни представители, нечленуващи в парламентарната група на Движението.

Чакъров уточни, че са получили информация за среща между антикорупционната комисия, НАП и служебния министър на финансите, на която е наредено да започнат масирани проверки на народни представители от ДПС - без Делян Пеевски и групата му.

Чакъров отправи запитване до служебния вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова дали наистина е имало такава среща:

"И ако имало, кой е инициатора на тази среща е по каква причина? Имало ли е външен човек по време на срещата? Какви са предпоставките, наложи извършването на тези проверки. Каква е причината точно сега да се разпоредят тези проверки? Кое налага данъчните служби да сложат точно тези около 25 души на скрининг? Инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица?".