Политолог: Иван Гешев се е подготвял за подобен тип развитие от 3-4 месеца

Той е искрен, когато казва, че с него е направен опит за договорка, за да не говори, заяви Петър Чолаков

Петър Чолаков

Петър Чолаков

Всички чакаме да разберем какви са фактите. Резултатът от този конфликт в прокуратурата беше изваждане на информация, която е нелицеприятна за всички. 

Това заяви по NOVA NEWS политологът Петър Чолаков, който коментира последните сътресения в прокуратурата и исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев.  

"Не съм виждал толкова изнервен Бойко Борисов. Днес трепереше, когато трябваше да обяснява за казаното от Иван Гешев. Борислав Сарафов се е притеснил за живота си. От Холивуд могат да дойдат да снимат този екшън. За съжаление обаче ние живеем в този екшън", каза политическият коментатор. 

"Според мен Иван Гешев се е подготвял за подобен тип развитие от 3-4 месеца. Главният прокурор днес заяви, че му е било предложено посланическо място. Моето усещане е, че Иван Гешев е искрен, когато казва, че с него е направен опит за договорка, за да не говори. Престижът на българските институции ще бъде сринат, но може би имаме нужда от това - чистилище през огън", даде пример той.  

"Очевидно, че правителство няма да има в този парламент, след изказването на Корнелия Нинова от преди малко. За мен щеше да е грешка БСП да влезе в един кабинет с ГЕРБ. Според мен ще има предсрочни избори през месец юли, но все пак ситуацията е динамична и не трябва да бъдем категорични в изказванията си. Сега въпросът остава дали ще бъде отстранен Иван Гешев. Юристи вече разясниха, че това нещо може да се случи до края на май месец", заяви Петър Чолаков.