ПП, БСП, ДБ и независимите завършиха управленската си програма

Програмата предвижда Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ

Кирил Петков

Кирил Петков програма

Ако всички в парламента проявят отговорност, ще има правителство. 

Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков след проведената тази вечер среща на коалиционните партньори от "Продължаваме Промяната", "БСП за България", Демократична България" и независими депутати за приемане на Програма за управление и Законодателна програма, които да се реализират през следващите шест месеца от ново правителство, излъчено с проучвателния мандат на "Продължаваме Промяната".

"Показахме диалогичност. В следващите 6 месеца имаме толкова много милиарди да влязат в икономиката, толкова много закони да бъдат приети, че нищо друго няма значение освен България да върви напред. Не сме дискутирали персонални назначения въобще. Ако всеки един в Народното събрание има отговорно поведение, ние бихме имали правителство." - коментира Петков. 

Удовлетворени сме от постигнатото във финалния вариант на управленската програма. Обнадеждени сме, че ще получим подкрепа, заяви от своя страна лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Атанас Атанасов от „Демократична България” каза на свой ред, че програмата е амбициозна, но реалистична и отговаря на очакванията на българските граждани.

Много е важно, че в областта на енергетиката и сигурността има конкретни мерки, които ще подсигурят зимата, добави той.

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев, който е кандидатът за премиер в новия кабинет, заяви, че за състав на правителството ще говорят, когато осигурят подкрепа с мнозинство за управленската програма.

Той потвърди, че управленската програма предвижда Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ. /БГНЕС