Росен Йорданов: Познавам професионално психологията на лъжата – никой от играчите не иска ново правителство

Росен Йорданов

Росен Йорданов

От една година твърдя, че това правителство на Кирил Петков няма да изкара пълния си мандат, поради чисто психологични причини. Подценява се груповата динамика. Това изтъкна по Нова ТВ психологът Росен Йорданов.

 Занимавал съм се професионално с  лъжата - нито един от участниците в това правителство не иска да се прави ново. Разиграва се театър с мандатите, печели се време, успокоява се аудиторията, търси се интерпретация на ситуацията, такава че тя  да угодна за всеки от разпадналата се четворна коалиция. В момента партиите правят групова терапия, която да подготви аудиторията към предстоящото, допълни Йорданов. 

Според него не трябва да се нагнетява вина само към Слави Трифонов - не е наперил нищо по-различно от това, което правеше до сега – да е антисистемен. Амбулантните търговци в политика ще си отидат, включително и „Продължаваме промяната“. Такива хора няма да се задържат дълго в политиката. Политик се гради с години. Държавата не може да се управлява корпоративно, колкото по-рано го разберем, толкова по-добре, предупреди психологът.
Той коментира и фиксацията на някои от политическите играчи към личността на Бойко Рашков. 
Говорим за корупция, а какво свърши Бойко Рашков срещу корупцията? Знам какво е да вкараш някого в затвора, да събереш годни доказателства и те да издържат в съда. Пратил ли е Рашков някого към съда – всеки да си отговори, призова Росен Йорданов.