Румен Петков пропагандатор на Кремъл - Зеленски бил зависим от наркомафията, защото дал убежище на Брендо

Румен Петков

Румен Петков

Председателят на пропутинската партия АБВ Румен Петков вече почти месец, след началото на  мръсната руска война срещу Украйна се е превърнал в рупор на кремълската пропаганда у нас. Днес Петков, който с файтонната си партийка се изживява като световен лидер, обяви, че украинският президент бил зависим от наркомафията.
Петков коментира, че никой от европейските лидери, вкл. и българските управници, досега не е задал въпроса на президента Зеленски – той какво отношение има към наркомафията. 

Според него Зеленски е зависим от наркомафията и даде пример със закрилата, която Ивелин Банев-Брендо получи от украинския президент, докато е търсен от правосъдието на Италия, Румъния и България.

„Както е известно, господин Брендо се занимава с производство и разпространение на наркотици. Президентът Зеленски му даде украинско гражданство и отказа да го предостави на правосъдието на Италия, Румъния и България. И това трябва да се знае – зависимостта на президента Зеленски от наркомафията. Ако ние не отчитаме тази реалност, трябва да си дадем сметка какво влиза при нас“. 

Петков изрази съмнение, че на границите на Европа се извършва стриктен контрол на типа влизащи от Украйна и на това какво носят в колите си и припомни, че в държавата в настоящата ситуация бяха освободени затворниците, а оръжие се раздава масово.

Румен Петков обаче манипулира свързвайки Зеленски директно с Брендо, защото статута на нарко боса е уреден от украинското законодателство, а не персонално от Зеленски. Петков забравя и други важни факти – по времето когато той беше министър на МВР, Брендо си въртеше бизнеса необезпокоявано, а според италиански карабинери към кокаиновия крал винаги е изтичала информация преди уж планувани операции на МВР. Според български спец полицаи точно по времето на Петков е осуетено предаването на Ивелин Банев-Брендо по разследването, което течеше в Италия. Арестът и съдебните дела срещу Банев тръгнаха след като Сергей Станишев освободи Петков от МВР. Самият Брендо пък в телевизионно интервю преди години по Нова ТВ призна, че лично Румен Петков го натискал да топи пред службите Маргините, не криейки, че добре се познава с червения лидер.