Ружа Лазарова: Кремъл има изключително силни позиции в България

Ружа Лазарова

Ружа Лазарова

Войната поставя на изпитания България – за това пише в своя статия във френското издание "Льо Поан" Ружа Лазарова, която живее и работи във Франция и е автор на няколко романа, написани на френски език.

"Пропагандата на Кремъл е изключително силна в тази страна. Когато се връщам в България, което правя доста често, съм впечатлена от този факт. Тази пропаганда разделя населението на две, разцепва го, буквално", коментира Ружа Лазарова пред БНР.

"Кремъл има изключително силни позиции в България – чрез малки информационни уебсайтове, чрез влиянието си в политическите среди и хората са облъчени. Като радиация", изтъкна Лазарова в предаването "Хоризонт до обед".

"Тук тезите на Националния фронт на Марин льо Пен не са така разпространени, както в България тезите на крайната партия "Възраждане", направи паралел авторката.

Тезите на Кремъл могат да се открият не само в изявленията на "Възраждане", но и в такива на Корнелия Нинова и дори на президента Румен Радев, смята Ружа Лазарова.

Според нея за пръв път руският президент Путин се натъква на правителство в България, което има по-ясна проевропейска и пронатовска позиция. Лазарова прави връзка между посещението на премиера Петков в Украйна и спрените газови доставки за страната ни.

"България се намира в доста стратегическа точка, излаз на Черно море, което се превръща в море, в което се води война, проблемите с потока на газ. За наш шок, България е толкова пропутинска държава, толкова силни са пропутинските тези, тезите на Кремъл", изтъкна Ружа Лазарова.