Съветник на Радев нападна във фейсбук о.з. полковник, пишел "лъжи" срещу шефа му

Стефан Годжевъргов

Стефан Годжевъргов

Президентският съветник по национална сигурност Стефан Годжевъргов нападна във фейсбук о. з.  полковник Диман Георгиев заради изразено лично мнение за Румен Радев. Диман Георгиев беше до преди месец началник отдел „Оперативна подготовка и бойна готовност“ към Национална служба „Военна полиция“. Сам напусна поста заради „…несъгласие с действията на служба „Военна полиция“ и ръководството на МО по случая с навлизането на американски военнослужещи в частен обект край Чешнегирово…“

Днес Диман Георгиев публикува на страницата си във фейсбук лично мнение за кандидат президента Румен Радев. Според него той се страхува от открит дебат с опонентите си, защото може да говори само с наизустени и заучени фрази. О. з. полковникът дори разказва за конкретен случай – как Радев се смотал с обясненията си на среща в Щутгарт. Според Диман Георгиев вдигнатият юмрук и “Кацаров доложи” няма да донесат нищо добро на България.

Минути след поста му президентският съветник Годжевъргов, който е бивш военен реагира с гневен отговор:

„Жалко! Винаги съм уважавал личното/професионалното мнение и приемал факта, че всеки има право на пристрастия. Когато обаче някой претендира, че държи на името, честта и достойнството си не трябва да говори и пише откровени лъжи и манипулации.
Не ви прави чест господин о. з. полковник!“

До сега подобни реакции демонстрираше друг човек от президентството, известен като Есемеса. Явно обаче, че администрацията на „Дондуков“ 2 е изнервена и брани патрона си с непремиерни  изцепки. Друг въпрос е, че на държавните служители в президентството съвсем не им е работа да се изявяват като Матросовци във фейсбук. Ако Годжевъргов е истински съветник по национална сигурност, то през последните месеци и седмици би следвало ежедневно да набива канчето на шефа си, че са необходими незабавни и адекватни мерки с коронавируса, инак препълнените болници и труповете ще пометат него и служебното му правителство.

prezident1.jpg