Венеция Ангова, ПП-ДБ: ГЕРБ не са ни съвсем партньори

Венеция Ангова

Венеция Ангова

"ГЕРБ не са ни съвсем партньори. В момента от страна на ГЕРБ виждаме, че много им се иска да управляват с "Възраждане", но не им стиска", коментира пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Венеция Ангова.

"От една страна те постоянно ни атакуват публично - чрез лидерите, чрез Делян Добрев, който е т.нар. вътрешна опозиция срещу ПП-ДБ. От друга страна, когато искат да прокарат нещо, с което не сме съгласни, ползват гласовете или негласовете на "Възраждане" - когато те не гласуват, понякога нещата не минават в парламента", заяви тя.

"Борисов и Пеевски като че ли пеят в един хор, не знам кой е диригентът. За мен беше изненада да отида на бюджетна комисия, свикана от Йордан Цонев и той самият да я разпусне заради разбирателство между ГЕРБ и ДПС да няма комисия по повод здравната система", каза още депутатката.

Гледането на бюджета започва от следващия понеделник, когато ще има извънредно заседание на парламента.

"Ненужно се забавихме с една седмица", коментира Венеция Ангова:

"Механизмът за управление е разписан и предложен от ПП-ДБ още през юли. В него се казва, че решенията в Народното събрание минават през съгласуване с ръководството на парламентарните групи, а регулаторите преминават през процес, който не е квотен. Идеята е да се търсят най-правилните хора за правилните позиции. В началото се събират номинации, след това минават документален преглед и интервю - като назначаването на човек във фирма".