Президентът: Зад кандидатурата ми от ДСБ стоят старите интриги на Костов и Първанов

Няма нищо вярно в новината, че ДСБ ще ме подкрепи и издигне за втори мандат

Президентът Росен Плевнелиев коментира светкавично призива на ДСБ той да бъде издигнат за втори мандат от десните формации в страната. "Няма нищо вярно в новината, че ДСБ ще ме подкрепи и издигне за втори мандат", коментира той пред "24 часа". Според държавния глава поведението на ДСБ е недостойно и той вижда в дъното на тази интрига "старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов". До минути прессекретариатът на държавния глава ще излезе и с официална позиция по случая.

Президентът ще оповести решението си дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни, дотогава всяко твърдение отразява позицията на авторите му, но не и на държавния глава. Това се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния глава. "Президентът Росен Плевнелиев е в последната година на един динамичен и пълноценен мандат. Той спечели изборите като кандидат на Политическа партия ГЕРБ. Държавният глава е поел ангажимент пред българския народ, че ще оповести своето решение дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни. Дотогава всяко твърдение отразява само позицията на своите автори, но не и тази на държавния глава. Разпространеното днес изявление на ръководството на една политическа партия не е съгласувано с него", пише в съобщението.
"Президентът Плевнелиев от първия си ден в политиката е бил последователен гарант на евроатлантическата ориентация на България и това ще остане така и за в бъдеще", посочват още от прессекретариата на държавния глава.