Почина младежът, прострелян след преследване в София

Голямо задръстване се образува в София от телевизионната кула до търговски център на бул. "Черни връх" заради обир, предаде БНР.

Полицаи простреляха смъртоносно 18-годишен младеж след преследване в София.  Тази нощ след сигнал за нападение и обир на две момичета в района на столичен хотел е започнало полицейско преследване.

Малко след 2.00 ч. в нощта трима маскирани ударили едно от момичетата и след заплаха, им отнели раница с лични вещи и пари. 

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия, около 5.15 часа охранител в столичен бизнес център подал сигнал за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, носейки някакъв багаж. На място са изпратени полицейски екипи. Те последвали тримата млади мъже, които пък се опитали да се качат в автобус на масовия градски транспорт. 15-годишен е задържан на място, а другите двама скочили от автобуса и побегнали пеша.

Вторият от бегълците - на 18 години, е бил прострелян от един от полицаите, които го преследвали, и по-късно е починал в болница. Третият от извършителите се издирва, а на мястото продължават и следствените действия.

Към момента се изяснява дали тримата имат общо и с грабеж, извършен по-рано в същия район, но от полицията засега отказват повече информация. Тримата, които са били преследвани от полицията, са от столичния квартал "Ботунец" и са познати на органите на реда.