Уволниха дисциплинарно зам.-директора на ловешката полиция


Уволниха заместник-директора на ловешката полиция, предаде Нова тв.

Преди година и половина телевизията съобщи, че зам.-директорът на областната дирекция на полицията в Ловеч се оказва следствен, подсъдим и с обвинение за кражба на ток. 56-годишният Георги Иванов, който е бил шеф на Криминална полиция е и с действаща криминална регистрация.

Бил е на ръководния пост, а в последствие отстранен. Преди 1,5 г. печели три дела и е върнат, но по това време се сдобива и с обвинение за кражба на ток.

През 2014 г. е констатирано нарушението за незаконно присъединяване на елмрежата - със син кабел директно към фазата. През 2019 г. е подаден сигнал на тел. 112.

Според енергото Иванов е ползвал 5 г. незаконно електроенергия.

По непотвърдена информация е отстранен и прекият му ръководител и директор на ОД на МВР - Ловеч Станислав Великов, който отказваше да отстрани Иванов след разследване на медията.

В дирекцията на МВР имало и разследващи от ГДБОП, които проверяват сигнали за драстични нарушения и злоупотреби, като не се изключва и работна версия на разследването за ОПГ. От полицията все още не са коментирали уволнението.

На 30 май в Районен съд - Ловеч е насрочено разпоредително заседание по делото срещу Иванов за кражба на ток, установена преди 4 години.