22 Декември, 2025
/

Окономияки

Окономияки

Японска солена палачинка

Няма как да не ви се хареса.

Необходими Продукти

зеле - 1/4 бр.
тиквички - 1 бр.
моркови - 1 бр.
бекон - 3 резена
брашно - 1 ч.ч.
вода - 3/4 ч.ч.
яйца - 1 бр.
майонеза - 1 с.л.
зелен лук - 2 стръка

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с водата, настърганите зеле, морков, тиквички, яйцето. Хубаво разбъркайте сместа.

Сипете я в голям нагрят тиган с олио и поръсете с парченца бекон, който може да се замени в някои случаи с филе или скариди.

Изпържете до приятен загар от двете страни (между 7-15 минути на страна).

Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза.






Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза