22 Януари, 2025
/

Окономияки

Окономияки

Японска солена палачинка

Няма как да не ви се хареса.

Необходими Продукти

зеле - 1/4 бр.
тиквички - 1 бр.
моркови - 1 бр.
бекон - 3 резена
брашно - 1 ч.ч.
вода - 3/4 ч.ч.
яйца - 1 бр.
майонеза - 1 с.л.
зелен лук - 2 стръка

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с водата, настърганите зеле, морков, тиквички, яйцето. Хубаво разбъркайте сместа.

Сипете я в голям нагрят тиган с олио и поръсете с парченца бекон, който може да се замени в някои случаи с филе или скариди.

Изпържете до приятен загар от двете страни (между 7-15 минути на страна).

Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза.






Сподели:
Домашна саздърма от шилешко

Домашна саздърма от шилешко

Рецептата е проста и лесна, но тя е много вкусна и с нея може да приготвяте бързи и питателни ястия

Mamma mia! Любимата рецепта на Ал Капоне

Mamma mia! Любимата рецепта на Ал Капоне

Едно лесно ястие, но изключително вкусно, което ще ви пренесе в света на италианската кухня и ще ви напомни за легендарния бос на мафията

Обредна прясна погача за Богоявление

Обредна прясна погача за Богоявление

Хлябът е на особена почит на празничната трапеза и има култово място в празника