24 Ноември, 2024
/

Окономияки

Японска солена палачинка

Няма как да не ви се хареса.

Необходими Продукти

зеле - 1/4 бр.
тиквички - 1 бр.
моркови - 1 бр.
бекон - 3 резена
брашно - 1 ч.ч.
вода - 3/4 ч.ч.
яйца - 1 бр.
майонеза - 1 с.л.
зелен лук - 2 стръка

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с водата, настърганите зеле, морков, тиквички, яйцето. Хубаво разбъркайте сместа.

Сипете я в голям нагрят тиган с олио и поръсете с парченца бекон, който може да се замени в някои случаи с филе или скариди.

Изпържете до приятен загар от двете страни (между 7-15 минути на страна).

Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза.






Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене