Окупационната върхушка на Крим избяга - Аксьонов и Константинов са в Ростов

Кураторът им от Москва ги е предупредил, че е опасно да останат

Владимир Константинов (вляво), Владимир Путин и Сергей Аксьонов (зад Путин) - честване на 9 май в Севастопол през 2014 г.

Владимир Константинов (вляво), Владимир Путин и Сергей Аксьонов (зад Путин) - честване на 9 май в Севастопол през 2014 г.

Окупационният „премиер“ на Крим Сергей Аксьонов и председателят на окупационния „парламент“ Владимир Константинов са напуснали полуострова,  съобщават агенция „Униан“ и „24-и канал“ с позоваване на източници от украинското разузнаване.  

Посочва се, че двамата са избягали през миналата нощ по Кримския мост, след като той беше затворен за останалите желаещи да се евакуират.  

В публикациите се казва, че Аксьонов и Константинов са напуснали Крим след телефонен разговор с техния куратор от Москва, който ги е предупредил, че е опасно да останат. Непосредствено след това те напуснали полуострова с охранявани автомобили, заедно с жените, децата и дори любовниците си.   

Междувременно подчинените на "премиера" са унищожавали документи през цялата нощ.

Сега семействата на Аксьонов и Константинов се намират в Ростов, където са отседнали в един от хотелите. В информацията се посочва, че те активно „давят страха си в местните ресторанти и празнуват собственото си спасение“. Засега не става дума за връщане на полуострова. 

По данни на разузнаването, окупаторите са наредили да се публикуват в мрежата подправени видеоматериали, които да изглеждат като заснети в Крим. Възможно е за решаване на определени задачи Аксьонов и Константинов дори да се връщат на полуострова за по няколко часа, но изглежда постоянното им местоживеене вече ще е в Русия.   

Превод Faktor.bg