Още един руски командир загина мистериозно

Руски медии твърдят, че подполковникът се е самоубил

Дмитрий Лисицкий, снимка: Официален сайт на военната организация "Бойно братство"

Дмитрий Лисицкий, снимка: Официален сайт на военната организация "Бойно братство"

Още един руски високопоставен командир е починал мистериозно. За това съобщи британският "Дейли мейл".

"Подполковник Дмитрий Лисицкий, началник на 247-и гвардейски планински полк, е намерен мъртъв вчера" подчертава вестникът, цитиран от "24 часа".

От Киев заявиха, че висшият офицер е бил ликвидиран в Украйна при специална операция на силите за специално предназначение под командването на Киев. Лисицкий е командвал операцията на руските военни в източния украински град Иловайск през август 2014 г. Тогава около 1000 украински военни са загинали.

Руски медии твърдят, че подполковникът се е самоубил в дома си в южния руски град Ставропол, на около 600 километра от окупирания преди приблизително девет години украински полуостров Крим. Руските издания не публикуваха други данни относно смъртта на военния.

Други пък пишат, че е загинал в бой на фронта в Украйна.

"Каквато и да е версията за смъртта на подполковника, безспорно въоръжените сили на Русия останаха без един от най-опитните си командири", пишат още руски медии.

"Лисицкий участваше във войната на Русия в Чечня, Дагестан, Сирия, Югославия, помагаше на подкрепяните от Москва отцепници в Източна Украйна и командваше 247-и полк по време на пълномащабната руска агресия срещу Украйна", допълни "Дейли мейл".