От ГЕРБ дават на съд партията на Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

От ПП ГЕРБ ще си търсят правата в съда срещу "Възраждане" заради думи на Костадин Костадинов. Той обяви в петък пред Нова ТВ, че местните избори във Варна през 2019 г. са били манипулирани. Констатацията му беше като аргумент срещу хартиените бюлетини. Припомняме, че именно през 2019 г. председателят на "Възраждане" беше кандидат за градоначалник на морската ни столица.

"След като правихме анализ на изборния резултат, аз коментирах публично и изразих своето негодувание за това, че се фалшифицира вотът. Коментарът на един от общинските съветници във Варна, от ГЕРБ, беше: "Кьорав карти не играе. Като нямате възможност да си докарате застъпници, не се оплаквайте, че сме ви откраднали гласовете. Каква е възможността в секциите, в които имаме застъпници, да печелим, а в секциите, в които нямаме, да губим с две към едно", заяви миналата седмица Костадинов. 

"Това е клевета. Това значи, че ние сме нарушили изборния закон. Това значи, че ние сме фалшифицирали изборите, което аз не приемем и съвсем нормално е евентуално да потърсим правата си в съда", обяви депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев. От ГЕРБ допълниха, че доказателства за нарушения няма. "Във всички случаи на преброяване, повторно, на бюлетини от страна на съда - изборните протоколи са потвърдени като реални", коментира депутатът от формацията на Борисов Славена Точева.