Протестът фалира: Нямаме пари за яйца и развалена риба срещу сградите на институциите

проф. Велислав Минеков

проф. Велислав Минеков

"Всичко е опорки. Нямам комунистическо минало. Мафията, която управлява България, ме заплашва. Това са прости хора и слава Богу. Ако бяха умни, нещата щяха да бъдат по-сериозни. Напълно е възможно да се случи удар срещу нас". Това заяви проф. Велислав Минеков пред БТВ. "Опонентите ни са от страната на мафията. Ще искаме независимост и раздяла от бандитите. Никога не съм се срещал с Васил Божков. Той никога не е купувал мои картини", коментира скулпторът.  

"Протестът не е финансиран, няма пари, за да замеряме сградите на институциите с яйца и развалена риба", констатира професорът от "отровното трио".  

"Когато госпожата (Цвета Караянчева - б.р.) говори за пари, припомнете ѝ едни покрити 700 милиона. Влади Горанов ги пропусна за Господин Череп", каза още Минеков. "Не се познавам с господин Череп, нито някой от нас тримата го познава, за разлика от Влади Горанов, с който си пишат есемеси. 20 милиона на една друга телевизия е дал Господин Череп с писмен договор. Господин Черепа е вадил от банка такива огромни суми, които би трябвало не българското разузнаване, а световното разузнаване да се впечатли. Към това прилага твърдение, 65 милиона са отишли към корумпиране на управляващата партия и премиера, и министри. Това е много по-интересна тема, отколкото да ми се броят стотинките, които се изсипват около нас", допълни проф. Минеков.