Пеевски: Призовавам Радев да обърне светлината към президентската институция

„Когато президентът Радев говори за корупция, първото, което трябва да направи, е да се вгледа в себе си", уточни той

Делян Пеевски

Делян Пеевски

След днешното изказване на президента Румен Радев, което направи преди да отпътува на официално посещение в Скопие, не закъсня реакцията на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Той призова държавният глава да обърне светлината към президентската институция. 

„Внимателно наблюдавах изявлението на държавния глава и разбрах колко важно е било да променим Конституцията, за да може наистина да имаме парламентарна република в пълния й смисъл. Думите на президента показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на когото е отнето пълновластието. Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които слава Богу изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента. И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата", обясни Пеевски.

„Когато президентът Радев говори за корупция, първото, което трябва да направи е да се вгледа в себе си и около себе си. Преди време той каза, че светлината, неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които да не се страхуват да се борят за нея. Призовавам го да има доблест и кураж да обърне светлината към президентската институция и тогава хората ще видят много, много интересни и некрасиви неща", каза още председателят на ПГ на ДПС.