Бившата на Еврото: Страшно ще е, ако Сарафов стане главен прокурор, Петров стои зад атаките срещу Гешев (видео)

.Любена Павлова

.Любена Павлова

Шефът на националното следствие бил редовният посетител на "Осемте джуджета", казва Любена Павлова

Бившата съпруга на Петьо Петров, станал известен с прозвището "Еврото" - Любена Павлова, проговори и разкри и разкри в интервю за Антикорупционния фонд скандални случаи за прословутото заведение "Осемте джуджета". По думите ѝ, бившият шеф на столичното следствие е бил замесен със заместник-главния прокурор Борислав Сарафов в редица корупционни схеми. Павлова обясни, че заведението се е използвало за раздаване на пари между магистрати и за поръчки. Пред неправителствената организация "Антикорупционен фонд" (АКФ) тя каза още, че  от почти две години не може да види детето си, тъй като бившият ѝ съпруг Еврото не ѝ позволява. 

Драмата да си жена на Еврото

"Ужасена съм, защото през последните месеци се случват много страшни неща в държавата. Виждам почерка на бившия си съпруг. Може би трябва да вметна, че от година и девет месеца не съм си виждала детето, тъй като той го отвлече. От две години изпитвам затруднения да си намеря адвокат, който да се заеме с казуса с детето ми, тъй като на никого не му се занимава с Петров. Просто хората знаят колко е мръсен и не е добре с главата. Първо, редовно през хора получавах заплахи от него, че най-малкото, което ще ми направи, е да ми вземе детето. Отдавах го на вредните му навици, които не са един и два. Публикува видеа в интернет, които са част от личния ни живот, за да ме унижи и да ме смачка психически. Такъв човек не е свикнал да му се отказва. Миналата година се разведохме със споразумение, но Петров реши, че е недосегаем и просто няма да ми дава детето, защото така е решил и може всичко. Нямам представа какво обяснява на детето, което е на 6 години. Дали не му казва, че съм умряла, или че не го обичам“, коментира Павлова. 

Тя обяснява още, че проговаря, защото наскоро са арестували  познат, за когото Петров си мислел, че е бил интимен с нея. Павлова обаче уточни, че Тони Иванов, известен и като "Тони Парфюма", ѝ е  приятел, но не и гадже. "Почна се с него. Първо го спряха за някаква безумна история за някакви полицейски лампи и че го пазели от НСО, което не е вярно. Това, което се случва с главния прокурор, също ме потресе. Дързост и безочие е, тъй като прочетох писмото, което е изпратено до Иван Гешев – до 10:00 часа да си подаде оставката, защото иначе бил "на ръба на скалата", допълни Павлова и коментира, че подобни изрази били в речника на бившия ѝ съпруг. Тя е категорична, че според нея няма кой друг да е изпратил посланията до Иван Гешев. "Аз му бях стенограф. Да напишеш подобни неща до главния прокурор на страна от ЕС, е ментален срив. Преди няколко дни разбрах, че съм бременна. Вместо да се зарадвам, се ужасих от реакцията на Петров, когато научи за това - какво би направил на момчето, с което живея. Страхът идва от ескалацията на дързостта и на наглостта му. Аз съм убедена, че той е човекът, който е писал на главния прокурор. До скоро си мислех, че наистина се е отдал на пороци и че всички са вдигнали ръце от него. Предстоят много страшни неща, ако планът бъде изпълнен докрай. Тогава, вероятно, Сарафов ще остане главен прокурор до избора на следващ и ще е страшно. Този човек (Петров, б. на ред.) ще ме унищожи само защото съм го изоставила и съм тръгнала срещу волята му. Затова отварям уста най-сетне. Ситуацията ми се струва зловеща", каза още Павлова. 

За съдебната система

"Петров е бил 20 години магистрат. През това време е успял да изгради връзки с много хора. Кои на приятелска онова, на финансова или на компроматна. От това, което съм видяла, съдебната система е много корумпирана. Много зависи от случаите, но не говорим за дребни суми. Раздавани са и апартаменти, и коли. Някои минаваха и само бяха с кариерни обещания. Част от тях израснаха и станаха градски прокурори. Много прокурори идваха в "Осемте джуджета". Петров винаги е на приливи и отливи - един ден те мрази, но на следващия те харесва, защото му трябваш. Гешев не е идвал в ресторанта. Сарафов идваше редовно - един, два, три пъти седмично, аз не съм седяла по цял ден. Рядко със семейството си и не заради хубавата храна, а по работа. Емилия Русинова също идваше редовно. Едва ли са обсъждали промоции в „Лидл“, или пък стари истории от миналото", коментира бившата съпруга на Петров. 
Тя разказа още, че в ресторант "Осемте джуджета" се е ходело за получаване на пари. По думите ѝ, не винаги е ставало въпрос за суми, а за поръчки "някой да бъде ударен" срещу други услуги. "На магистратите не винаги са се давали пари, а им е обещавано, че няма да пострадат и няма да излезе нещо срещу тях, както и срещу семейството им. Петров има архив от доказателства, но не винаги е ставало въпрос за това при общуването му с други магистрати. Аз му бях съпруга и му осигурявах логистика, когато се налага“, допълни Павлова в публикуваната първа част от разговора с нея.