Петър Чолаков: ПП и БСП не трябваше да финтират президента, в следващото НС ще има санитарен кордон срещу Янев и „Възраждане“

Петър Чолаков

Петър Чолаков

„Финтът, който правят БСП и ПП на президента, няма да се приеме добре. Това, разбира се, ще кажат избирателите. При положение, че страната се намира в подобно положение, най-малкото трябваше да уважат Румен Радев, който е насрочил консултации на днешната дата. Уважителна причина щеше да е, ако бяха казали, че имат повече време да измислят нещо по-сериозно. Останалото не са уважителни причини, защото едва ли всички от ПП например са присъствали на бюджетната комисия в парламента, както оправдаха отсъствието си“. Това заяви пред БНР политологът Петър Чолаков.

„Нека да видим следващите няколко дни дали ще се заговори за нова коалиция. Бойко Борисов например подаде ръка, но прогнозата ми е песимистична. Следващият парламент ще бъде много по-ялов и евентуално ще се търси санитарен кордон срещу възхода на Стефан Янев и на „Възраждане“. Бойко Борисов преодоля дори собствените си емоции от ареста и подаде ръка. Разбира се, тук има и политическо „лукавство“, каза още Петър Чолаков.