Петър Москов: Ако някой защитава принципи, то това е Източна Европа, а не брюкселски комунета с интереси на наркодилъри

Петър Москов

Петър Москов

Петър Москов

ЕК одобрила да се плаща в рубли, ако декларираш, че сделката е завършена, като си превел евро в банка, а после тя си превалутира плащането в каквото си иска и по какъвто курс си иска.
По тази логика на ЕК - Вие не купувате наркотици, ако просто превеждате пари в банка и декларирате, че с това за Вас сделката е завършена. После наркотиците Ви ги купува банката, което, разбира се, е съвсем различно от това да си ги купите сами. 

Изводи:

1. Извън декларациите, няма такова нещо като обща политика на ЕС за защита на общия интерес на съюза.

2. Ако някой защитава принципи, то това е Източна Европа. Тази, дето постоянно е в санкции за нарушение на идиотските регулации на брюкселските комунета, защото не приемала ценностите на западноевропейските социалисти. В тази Източна Европа е възможното ценностно бъдеще. Останалото са моментни интереси, като при наркодилърите. 

3. На тези не им пука за Украйна! Няма позиция на европейската цивилизация срещу путинската сатрапия. Има една страна с ресурсна зависимост (ЕС) и една с ликвидна (Русия). Решенията водят до взаимно удовлетворение на потребностите. Защитата на ценностите е в доза за удовлетворение на социалните мрежи, които развиват морал в криза. Котката на Шрьодингер е заменена от котката на Шрьодер.

4. България трябва да премине през това, като остане на страната на ценностите. На онези истинските, които ни учат, че агресорът трябва да бъде наказан, а страдащият подпомогнат. Онова другото, което социалисти /либерали/ зелени наричат ценности, България трябва да нарече с истинското му име - лъжа! Решението за България не е избор между зависимости. Решението е да стоим зад нашия интерес.

Нашият интерес в две точки е:

1. Да се откъснем от руската зависимост.

2. Да кажем ясно, че днес ЕС е консервативна Полша, а не германските червенгури и за да го има, вторите трябва да получат клеймото на разрушители на Европа.