Петя Банкова и Стефан Димитров окончателно остават в ареста

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Бившият директор на агенция "Митници" Петя Банкова остава в ареста, потвърди окончателно Софийският апелативен съд. Същата мярка за неотклонение е потвърдена и за Стефан Димитров, сочен за участник в престъпна група за контрабанда заедно с Банкова, баща му Марин Димитров и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

По-рано днес стана известно, че на Банкова е повдигнато ново обвинение - за принуда.

Не се разглежда мярка за неотклонение на Марин Димитров, който от момента на ареста е в болница, а експертиза трябва да прецени степента на заболяването му.

Днес Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото по мерките на бившия директор на митниците Петя Банкова и на Стефан Димитров, обвинени за участие в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Защитата на Банкова, в лицето на адв. Аделина Натина, заяви пред съда, че да се твърди, че Петя Банкова е участвала в ОПГ със Стефан и Марин Димитрови, и с Живко Коцев, е проява на голямо въображение.

Тя подчерта, че по времето на Банкова в Агенция "Митници" бяха открити 170 кг кокаин в Бургас, като посочи, че това са рекордни количества за агенцията.

"Имало е рекордни приходи", допълни още адвокат Натина.

Относно обвинението в принуда, Натина заяви, че не става ясно Банкова някъде да е намалила обема на митническите служители и да е поставила митническите пунктове в невъзможност да си вършат работата.

"Няма никакви преки и косвени доказателства за извършването на такова престъпление", каза тя и уточни, че никъде не е видяла в какво се изразява принудата и как обвиняемата е злоупотребила с правомощията си като директор на Агенция "Митници".