Пловдивчани: Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!

С вечерен хепънинг пловдивчани казаха НЕ на паметника на съветския окупатор Альоша и на претенции на руската държава, че той не трябва да се разрушава. 

Този път протестната акция беше пластично разиграна на няколко нива на хълма „Бунарджика“ в града под тепетата. Най-долу, където е сгушен бюстът на апостола на свободата Васил Левски организаторите разпънаха огромен транспарант с надпис: „Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!“.

01_02_24_plovdiv_1_ok.jpg

На върха на хълма, където е и паметника на руския император Александър II, пловдивчани акцентираха с посланието: „Вашият Христос погуби нашите освободители“.  Това е ироничен отговор на появилите се през последната седмица твърдения на червени социалисти и фалшиви възрожденци, че Альоша е новият Христос на България, който путиновата империя брани. 

01_02_24_plovdiv_3_ok.jpg

А в подножието на съветския войн с шмайзера бе поставена табела с надпис: „Този паметник е посветен на тези, които окупираха България,  репресираха нейната интелигенция и я превърнаха от модерна европейска държава в изостанала съветски провинция“.

Инициатор и организатор на събитието за пореден път е пловдивският адвокат Станислав Станев, подкрепен от футболни фенове, творци и патриоти от града под тепетата.