24 май – денят, в който трябва да кажем, че нито православието, нито културата са монопол на Путин и неговите адепти

До кога ще търпим лъжи и провокации, че Кирил и Методий са сътворили „руската азбука“

Кирил и Методий

Кирил и Методий

Д-р Светослав Нахум

Днес е Денят на Словото. То беше у българите, и българите бяха Слово. И го предадоха после нататък, към други земи и народи, да могат да са просветени, да славят Бога на свой език, да имат писмовност и да не изчезнат в мрака на историята.
Така днес ние, българите, имаме правото да допълним светите книги – без горделивост, но и без петънце от смущение или срам.
Защото е вярно.
Но има една столица на една държава, която не ни признава нищо от горното. Столицата се нарича Москва, а държавата – Русия. От тази Москва и от нейните деспотични управленци, стопани на зловещия замък „Кремъл“, дело на окултното тъмно вещерство, към България пълзят агенти, демони и зловоние.
Пореден пример е гаврата с България във връзка с днешния светъл празник на буквите и словото. Организираната от Руския културно-информационен център „изложба“ не само не обелва дума за България, ами и твърди, че старият богословски език бил „староруски“, а 

Кирил и Методий са сътворили „руската азбука“

 Безочливо нахалство и лъжа! Възмутен съм!
Но така ще е, докато руските апологети в България продължават да са майкопродавци, безродници и непълноценни имбецилни комплексари. Така ще е, докато руският интерес се поставя над българския, и то вътре в самата България. Така ще е, докато безграмотни случайни люде в Народното събрание гласуват русоробски, българофобски и украинофобски позорни и срамни декларации, опиращи се на лъжа, манипулация и разчитащи на популистична безпросветност, с която да управляват българските маси само и единствено в угода на чуждата държава Русия и нейния авторитарен и тираничен режим.
Време е са спрем да мълчим, да преглъщаме, да се срамуваме, да угодничим и да си кривим душите и съвестта.
Нека най-после заявим, че 3 март е дата на замяна на една зависимост с друга.
Нека се откъснем от паяжината на фалшивите митове и погледнем истината в очите.
Така ще усетим силата на Словото, която направи от най-старата държава в Европа, България, духовен и писмовен бастион, допринесъл за оцеляването на част от европейската цивилизация. Оцеляване чрез буквите и книгите, чрез просвещение и възвишение на духа.
Само 24 май може да обедини нацията ни и да ни изведе

 в орбитата на свободния свят

 Трябва веднъж завинаги да скъсаме с Кремъл и имперските му чудовища, които по съветско време извършиха фактически геноцид над елита на българската нация.
Моят национален празник е 24 май. На днешния ден се чувствам част от едно красиво  колективно цяло, което сме ние, българите. Усещам топлото и сърдечно уважение на нашия народ към писателите, към творците, будителите, просветителите. Този пиетет е уникален за световното културно наследство и съвременност. Той показва, че има у човека една фина небесна настройка, която няма нищо общо с разни безумни маймунски теории, особено угодни на нео-болшевиките и нео-сталинистите. Той показва, че нито православието, нито културата са монопол на Путин и неговите адепти. Тъкмо обратното, те са нашето, българско свещено наследство, както и днешно битие. Ние сме в нашето слово и пребъдваме в него, и то пребъдва в нас.
 Братя и сестри българи, моля ви, разберете: в Русия никога няма да ни признаят нашите заслуги спрямо тях! Никога няма да проявят честност, благородство и искреност. Винаги ще изкривяват и крадат нашата история. Да, те са именно основните световни крадци на българска история!
Затова 24 май би бил големият победител, големият ДОСТОЕН Национален празник. А оттук нататък, в океана на глобалния модерен свят, ще ни е необходимо именно достойнство, за да бъдем пълноценна част от напредъка на съвремието.
Благодаря ти, 24 май! Благодаря ти, моя Българийо, дом на духа! 
Време е вече да ритнеш прогнилата матрьошка и да повярваш в себе си! 
Днес е най-добрият ден да го направиш.