De Profundis: Ако световните политици не бяха толкова чалнати, светът щеше да бъде друг

Да следваш такива лидери, от които наистина зависи съдбата на света, е не просто нездравословно, а направо извратено

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

В момента всички са се чалнали, граждани. 
Имам предвид главно политици и техния обслужващ персонал както на Изток, така и на Запад. Дотам са се чалнали, че малко тъжа за времето на Студената война. 
Да, то беше гадно, особено защото ние, българите, бяхме откъм неправилната страна, но, като махнеш това, поне говоренето на световните политици беше предвидимо - лошите викаха, че добрите са лоши, а добрите викаха, че лошите не са добри и така всичко за всички беше ясно. 
Е, и тогава не беше ясно защо, след като Русия влезе в Афганистан, разни левичари в демократичния свят пак протестираха по улиците и викаха американците да си ходят у дома, но сега вече знаем, че това е ендемичен белег за всички руски полезни идиоти. 
Впрочем, чухте ли? Владимир Путин, баща на последните гениални промени в руската конституция, нападна Владимир Ленин, баща на първата гениална конституция на СССР и автор на още по-гениалната фраза за полезните идиоти. Та според Путин, точно заложената от Ленин през 1922 година конституционна възможност разни „съветски републики” доброволно и свободно да напускат състава на СССР, е довел до разпада на империята през 1992. 
Гениално! И сега, с путинските промени, най-после ще отпадне тази глупава несправедливост – хората и народите да могат свободно да избират съдбата си. „Тези промени ще укрепят нашата държавност” – мъдро се произнесе Путин. 
Това е поредната ясна заявка от негова страна, че 

Русия наистина се готви за поредната „интеграция” на съседни територии

Нищо, че клоунът Дмитрий Песков нарече сигналите за „интегриране” на още парчета от Украйна, „абсолютна глупост” и уточни, че „истерията в Киев не подпомага разрешаването на ситуацията в юго-източната част на Украйна”. 
Сякаш спокойствието в Киев би го подпомогнало. А може и да би го помогнало, де, например, ако е спокоен, Киев може да се окаже не толкова подготвен да даде достоен отпор на руския агресор…..
Да не се сърдим на Песков обаче, той и преди не беше нито умен, нито благочестив в изявленията, но откак прекара коронавируса, е отлетял още повече. Впрочем, в някои среди има обосновано предположение, че не Песков е прекарал вируса, а вирусът е прекарал Песков….. 
Но аз лично подозирам, че при началника Путин работа не идва нито от коронавирус, нито от жегите, а е проста комбинация от 

безумието на неограничената власт, 

личностните психични отклонения и КГБ обучението. 
Иначе няма как да изтрещиш чак дотолкова, че да измислиш формулата „руснаци в широкия смисъл на думата”. Да, наскоро Путин каза, че скоро руската икономика ще има нужда от работна ръка и в този смисъл – трябва да дойдат мигранти. И уточни: „Разбира се, ако става дума за наши съотечественици, носители на руския език и руската култура, ние двойно, тройно повече сме заинтересовани от притока именно на такива хора, които се чувстват руснаци в широкия смисъл на тази дума”.
Мигранти в Русия няма и няма да има, но го разбирам какво има предвид. Аз например познавам в България, хора, които наистина се чувстват руснаци и то дори в не толкова широк, а в доста по-тесен смисъл – като започнеш от Нинова, Гергов и цялата БСП, минеш през Сидеров, Първанов, Петков и всички други партии и партийки, минеш през велики проруски министри като Теменужка и Николинка, та стигнеш чак до върха, до президента Радев. 
Колко хубаво би било кремълският император, който също ги знае, да ги призове поименно, а те да си стегнат багажеца и да заминат за Русия, за да подпомогнат западащата руска икономика. 
На тяхното място в България ще поканим букет от холивудски актриси…..
Като споменах Холивуд, та се сетих и за една изключителна глупост на президента Доналд Тръмп – идеята му 

Г-7 пак да стане Г-8,

 като във формата се върне Русия. Слава, Богу, това още не е станало и се надявам да стане само на Куково лято, но пък  
Путин за пореден път доказа, че е истинска политическа акула - ако му подадеш пръстче, отхапва ти ръката поне до лакътя. Той, преди още наистина да са го поканили да се върне сред големите, вече започна да се разпорежда и то чрез своя слуга, заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков. Неотдавна Рябков заяви: „Идеята за така нареченото разширяване на Г-7 куца, защото не е ясно как авторите на този план отговарят на китайския фактор”. И настоя Китай също да се присъедини. 
А Чечня на Рамзан Кадиров няма ли да поканим, а? 
Но в Москва май смятат, че и без Чечня в Г-8 ще съмне.  
Необяснимо за мен, но Русия, която е дала толкова доказателства, че винаги лъже, не зачита международното право и се интересува само от имперските си интереси, без да се съобразява с живота, желанието и свободата на другите, все пак лесно намира партньори в западния свят. 
И не говоря само за белите левичарски идеолози и черните расистки отрепки, събрани в BLM, които в момента вършат толкова добра работа в руска полза, че Путин трябва да ги целуне един по един. Ако не го е гнус, де, защото той си е истински руски расист и, точно като предходника си Хитлер, редовно прокламира превъзходството на руснаците пред всички останали. 
По тази тема някой от BLM да каже нещо? Или смелата организация да организира протест насред Москва, при който да потроши магазините и да заграби заграбеното? Не, пълно мълчание, черните расисти трошат само статуи на Колумб и другите, защото знаят, че в демократичния западен свят никой няма да ги пипне, защото ексцесиите им минават за проява на убеждения. Докато в демократичния руски свят убежденията им ще се сметнат за ексцесии, а самите те ще ядат бой и ще заминат за Сибир, без да могат да гъкнат. 
Чудно е обаче как тази левичарска зараза се разгаря като огън в свободния, уж разумен свят. Онзи ден чета, че една австралийска медия иска да се бойкотира шаха, защото играта винаги започва с белите фигури. А това руши достойнството на черните хора. 
Мамка му и достойнство, ако зависи от такава тъпотия!
Но не е само Австралия, а на най-високо ниво в самия ЕС се е намъкнало зловредното влияние на нахалната левичарска и черно-расистка улична тълпа. В края на юни цялата Европейска комисия стана вкупом за резил, като изрази възмущението си от факта, че всички еврокомисари досега са били само „бели европейци”. 
Ами какви да бъдат, бе, ангели наивни? Европейците принципно са бели, а постовете на еврокомисарите се заемат от всяка държава-членка по един. Откъде ще намери Полша подходящ черен човек, за да го сложи начело на „своята” комисия? А Германия – ще преквалифицира някой черен футболист, който играе за „Байерн” Мюнхен ли?
Но да приемем, че дори безумни неща могат да станат, например Нидерландия или Франция да изпратят в Еврокомисията някой черен човек за цвят. По-важният въпрос е обаче защо изобщо Еврокомисията се връзва и върви по сверката на някакви левичарски идиоти, които искат 

да стъпят на врата на света и да командват, 

без да носят никаква пряка отговорност за резултатите. 
Ами стига, де, това вече сме го живели! 
Очевидно обаче не сме. Или поне не помним. 
Френският президент Макрон напоследък все по-често демонстрира желание да се прегръща с Путин, въпреки коронавируса, а, още по-лошо – опитва да насажда по света невярната идея, че с Путин може да се постигне разбирателство. Въпреки всички доказателства за обратното.
Другият европейски стълб, канцлерът Меркел, от своя страна пък води люта битка срещу Тръмп, защото в телефонен разговор той безцеремонно я бил нарекъл „глупава жено”. Та затова сега трябва Европа да се отдръпне максимално от сътрудничеството с Америка и да разчита само на себе си. 
А сътрудничество с Русия за „Северен поток 2” продължава да е възможно, така ли? Америка няма право да критикува Германия за потока и да предупреждава, че така се увеличава прекомерно зависимостта на Европа от Русия, но Германия има право да критикува Америка, че изтегля войски оттам, защото тя е длъжна да ни осигурява военната защита, включително да плаща, за да ни защитава. От същата тази Русия, естествено, от кого другиго.  
Това е лош път, граждани! Дори да приемем, че поне половината от идеите на Тръмп, особено онези за сътрудничество с Путин или Ким, са безумни, то утре или другата седмица Тръмп си отива, а САЩ остават. Защо искаме заедно с мръсната вода да изхвърлим и бебето от коритото? 
 Европа, която не си сътрудничи максимално със САЩ и Великобритания, а оттам и с другите страни от демократичния свят – Австралия, Япония, Нова Зеландия, Канада, е Европа, в която аз не бих искал да живея. 
Ако се затворим така в себе си, ще станат две неща. Първо, Русия ще започне да ни къса и яде поединично. Второ, ще се възпали френско-германското съперничество за вътрешно европейско надмощие, а това знаем докъде води. 
Е, да, понякога изпитвам литературен интерес към идеите на хора, които внезапно се чалват. Но да се следват идеите на чалнати политици, от които наистина зависи съдбата на света, е не просто нездравословно, а направо извратено.