Дежавю – 2024 като повторение на 2016

Втора фаза на руския проект - България като начин за употреба от Путин и неговия режим!

Авторът

Авторът

Николай Ненчев, бивш военен министър

Помните ли 2016 г.? 

Има план тя да се повтори през 2024 г. Тогава всичко се случваше пред очите ми. Злото, проектирано от Русия, подмолно планираше да превземе политическото поле през президентската институция.
Все още си мисля, че проектът „Радев“ беше замислен и изпълнен от външен стратегически център в путинова Русия с помощта на ген. Решетников и петоколонниците у нас . Тогава, с помощ от нашенски „експерти“, разработиха идеята за генерала атлантик и представиха като такъв Румен Радев. Той беше мой подчинен и аз виждах как се отклонява от дълга си на военен, за да прави чисто политически ходове. Очевидно не решаваше сам. Той беше едно от многото 

оръжия на хибриднaта руска война срещу България

Тогава предупреждавах Борисов и приятелите си демократи от Реформаторския блок. По различни причини те не ми повярваха и не се обединихме за общ кандидат за президентските избори. Решетниковият план сработи и Радев победи. Борисов реши, че няма лошо властта в държавата да бъде уж балансирана, а "демократите" предпочетоха още тогава, пък и след това, при втория мандат, да подкрепят Радев срещу ГЕРБ. И така Радев, при наличието на превес и евроатлантически консенсус в българското общество, успя да вкара кремълския интерес в българското общество  и президентството. 

Това беше през 2016 г. Днес, през 2024 г. виждам как е на път да се осъществи 

втората фаза на руския проект 

за завземане на институциите и властта в държавата ни. Целта на ретроградните сили е пред очите ни! И тя има задачата при следващите парламентарни избори да бъде разрушено евроатлантическото мнозинство. Много му дойде на Путин в републиката на Радев да има толкова голямо евроатлантическо мнозинство! За това евроатлантиците в НС трябва да бъдат разпокъсани, компрометирани и намалени до критичния минимум. „Зачистени“ – както нареди  през 2016 ген. Решетников. 

Планът на руския стратегически център е – кризата да бъде овладяна от партия на Р. Радев. Държавата ни на фона на евентуално ескалираща военна и хибридна агресия на Русия към Украйна и Европа трябва да е удобен партньор на Москва. Разколебаващ, предаващ и дестабилизиращ член на ЕС и НАТО. 
Партийният проект на Радев ще бъде представен като стабилизиращата властова алтернатива на конфликтуващите партии. Още повече, че за да събере по-широкоспектърна подкрепа, той ще остане и малко евроатлантик. Няма да е съвсем като Костадинов, нито пък като Нинова. Той трябва да е 

новият Слави Трифонов,

 но за разлика от него, радевият политически проект ще има много ясна стратегия за властта и бъдещето на България като начин за употреба от Путин и неговия режим!