Първата плочка от доминото

За кмет на София, някакъв Терзиев - поредната рицинова сачма изстреляна от същата централа и цев, от където долетя Радев

Авторът

Авторът

Христо Слави Рачев

Кой обича да му натякват, че е слаб ученик. Никой. Продължавайте да тормозите младия глупак и той обезателно ще стане слаб ученик. Забравили сте, че всички бяхме глупаци. Наблюдавам настървението, с което доказваме, колко зле са десните в България. Какво правим всъщност. Натякваме си, че сме слаби ученици, калпави демократи. Колективните нагласи се формират от незрели теле-водещи и зловредните анализатори поканени от продуцентите. Каква е тази феминизация на телеоблъчването. Предпочитаме младата фертилна жена, крачещите синоптички, бързореките хубавелки, но с какви биографии, житейски опит, дълбочина на ума и съжденията ни се представят. Тяхната сприхавост, веднага отхвърля всякаква надежда за сплотено семейство. Къде са мъжете, поживели по-света, с много спечелени и загубени битки, с хубави профунди гласове и ясна дикция. Лица, които излъчват почтеност, стабилност и усещане за истина. Предстои да се научим да поощряваме първо себе си, децата, другите, публично. Това е заразително и проверено в западните демокрации, превръща се в норма на поведение. 

Преследвайте лъжата, защото е война

 Наречете я когнитивна, дронова, хибридна, но си остава война, за територия и умовете на хората; залогът е - съдбата ни. Страна с мавзолей, убийци граничари или отворена към света. Идеологическите пуристи да млъкнат, да правят лицеви опори и челни стойки или ако наистина са дарени с излишъци от храброст, да се изправят срещу крадливите си кметове, бездействащата полиция, бюрокрация, боклуците и насилието между всички нас. Вместо да обстрелват от панелните си дзотове параноичните си халюцинации. На кого помагаме, като вещаем катастрофи и съзираме навсякъде Фата моргана на хоризонта. Онази зла фея, която шета из парламента, сините екрани и ни подлудява. Разбира се, помага на онези, които искат да ги причинят. Системно отнемаме самочувствие и перспектива от порядъчните хора и го раздаваме на негодниците. Изкривяваме реалноста и блокираме компаса на подрастващите глупци, как да се ориентират в джунглата на съвремието. Училището е институт за очовечаване, повреди ли се на сцената излизат индивиди от средновековието. Отдавна е повредено. Отново да фокусираме върху идеологическите чистофайници, особено вредна прослойка. Те бдят. А бе, графомани, майстори на сарказма и язвителните подмятания, насочете перата си към предателите, към средновековните хора. 

Посадете един смърч, стига сте подсмърчали

 Дайте отпор на самораслите познавачи на путинските дела. Притискайте ги където се мярнат, в сауната, в купето, на плажа, в парламента с убийствени аргументи. Нужни са не повече от стотина документално доказани факти и събития от историята. Да, имаме проблем с изостаналостта и характерната и безпричинна гневливост, но не я разпалвайте. Гасете я с факти и мощните струи на истината. Силата, научния авангард и свободния живот са привилегия на световната демокрация, те седнали да слушат манипулатори от раздел чукови и райчеви. Онанират с въобразения демократ-либерал в себе си, агитират със същия патос, с който са рецитирали Вапцаров, за кмет на София, някакъв Терзиев. Поредната рицинова сачма изстреляна от същата централа и цев, от където долетя Радев. Искат 

да уцелят сърцето на България

 Колкото и да се преструват на великодушни, тези либерали, си остават обикновени измекяри, вижте им биографиите. Война е. Използвайте стимулите, поощрението, стига сте мрънкали, колко опитни са левите. Ами не са. Опитни са в разрушението. И в слугуването на СССР - Русия, в опазването на тяхната монументална пропаганда. Посочете една успяла комунистическа страна на Земята, където народа благоденства и всички са свободни, а емигрантите тичат с развети коси към нея. И въпрос за размисъл: Колко камшика трябва да изяде един демократ, за да разбере, че има работа с примитивни хищници. И накрая, дъра-бъра - Дърева.
Хайде София, бутнете първата плочка от доминото, ще изпопадат и останалите.