"Вотът на недоверие" - предизборно путинските дьонмета да изиграят един "маскара кьочек"

Авторът

Авторът

Огнян Минчев

"Вотът на недоверие" разбира се е цирк. Възможност за чалга буфонадата, дементният остатъчен комунизъм и путинските дьонмета да изиграят предизборно един "маскара кьочек". Ако им хареса - ще изиграят и втори, пак преди изборите... Излишно е да си припомняме, че с управлението на една държава шега не бива, а цирк - още по-малко. Особено когато над целия свят се сгъстяват буреносни облаци. Но на нас ни стана навик - и при слънчево време, и при настъпваща буря да си правим майтап с управлението на единствената ни държава, с бъдещето на единственото ни общество. Нямам предвид само текущата чалга-частушка "опозиция". Имам предвид и "сглобката", в която скърцат един другиму със зъби и си подлагат динени кори. Време е да си припомним - това не може да продължава безкрайно.

 Ще го отнесем, не се шегувам, ще го отнесем! 

Когато отидете да си купите дреха - гледате да е красива и здрава. Като отидете на концерт - гледате изпълнителите да са майстори, в който и да е жанр. Домът си подреждате с най-хубавото, което можете да си позволите. Като си "купувате" държавно управление - вадите "куцо и сакато", слушате съветите на най-озлобени и некадърни хора. Защо? На децата си вкъщи няма да пуснете "Ще ти скъсам ... еди какво си". А в парламента си не само пускате това "музикално произведение", но го оставяте да се върти вече 3-4 парламентарни сезона - заедно с други подобни "музикални произведения". 

Хайде малко да се вчовечим в качеството си на "политически животни" (Аристотел)! Не ми казвайте, че от нас не зависи. Няма кой друг освен нас да постави начело хора, които имат малко от малко прилични възможности да управляват. А тези хора, веднъж посочени, могат да се опитат да свършат малко полезна работа за всички ни. Не твърдя, че е лесно - нито, че ще стане отведнъж. Когато мерят някого за политически представител, американците се питат - "Би ли си купил от него старата му кола?" Така практично избягват опасността да гласуват за очевидни измамници... А вие бихте ли си купили ... велосипед от ...?