Поредна руска пропаганда: САЩ подготвят нова пандемия

Създадена през юли 2023 г. в Съединените щати Службата за политика за готовност и реагиране при пандемии подготвя нова пандемия чрез мутиращи вируси. Това заяви началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита (ВХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, цитиран от прокремълската агенция ТАСС.

"Следващата стъпка за Съединените щати да изпълнят стратегическите си планове за установяване на глобален биологичен контрол беше създаването на Службата за политика за готовност и реакция при пандемия. Предполага се, че новата структура ще отговаря за определянето на курса и координирането действия за борба с известни и неизвестни биологични предизвикателства, включително патогени, които биха могли да предизвикат нова глобална извънредна ситуация“, заяви той.

Според Кирилов САЩ са започнали да се подготвят за нова пандемия чрез търсене на вирусни мутации.

"Ние не изключваме използването от страна на САЩ на така наречените защитни технологии за нападателни цели, както и за целите на глобалното управление чрез създаване на кризисни ситуации от биологичен характер“, заяви той.

Кирилов добави още, че приоритетните области на управление включват работата по създаването на ваксини и лекарства за спиране на вируси и техните генетично модифицирани варианти, както и въвеждането на съвременни технологии в биопроизводството. "Структурата ще се оглавява от специален помощник на президента и старши директор по глобалната здравна сигурност и биосигурност в Съвета за национална сигурност генерал-майор от военновъздушните сили в оставка Пол Фридрихс“, заключи ръководителят на руската РХБЗ.

Твърденията на Кирилов са поредната хибридка на Кремъл, който използва различни средства и наративи, за да атакува САЩ и Запада, вменявайки им вина за всички прегрешения на този свят. Много правдоподобно е също Москва да фабрикува съзнателно нови заплахи за човечеството, за да отклони вниманието на световната демократична общност от постоянните удари на окупаторите по украински градове и мародерството на нашествениците над украинското население, които извършват безнаказано. Нещо повече - да предизвика нова паника и страх, каквато вече човечеството преживя по време на пандемията от Ковид-19, взела милиони невинни жертви. 

В същото време мотивът или причината САЩ да прибягват до създаването на нова пандемия, за да наложат глобалното управление чрез създаването на кризисна ситуация от биологичен характер изглежда чудовищна, но не по-голяма заплаха от имперската политика на диктатора Путин и неговото обкръжение, които се стремят с всички сили и средства да наложат нов световен ред, в който Русия отново да има някакво доминиращо място. Което прави не САЩ, а Русия е най-голямата заплаха в световен мащаб и това го отбелязват редица световни експерти и анализатори.