ПП, ИТН, БСП и "Възраждане" провалиха предложение да не отиват пари от бюджета за руски корпорации

„Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, БСП и „Възраждане“ осуетиха предложение да се забрани изразходването на средства от държавния бюджет по поръчки за Руския военно-промишлен комплекс.

Това стана по време на гласуванията по отделните части на бюджета за 2022 г. А предложението беше направено от депутата от ГЕРБ-СДС Даниел Митов. 

Срещу поръчки за свързани с путиновия режим фирми гласуваха депутатите на „Демократична България“, ГЕРБ-СДС и ДПС. Против предложението на Митов бяха 6 народни представители от БСП, а 16 от тях се въздържаха. От ИТН тримата депутати бяха „против“, а 22-ма – гласуваха „въздържали се“. От „Възраждане“ 11 народни представители гласуваха „против“. А всичките 64 депутати от ПП, които присъстваха в парламента, предпочетоха да се въздържат. 

Така отново и от Бюджет-2022 става възможно милиони левове да се плащат на руски фирми за ремонт и поддръжка на стара съветска военна техника. Скандалното е, че гласуването се случва паралелно с началото на руската агресия в Украйна и реалните опити на страни от цял свят да наложат санкции на режима на Кремъл. 

parlament_budjet.jpg