Професор от Станфорд: Извънземни отдавна живеят на Земята

Гари Нолан твърди това със "100%" сигурност

Професорът от Станфорд Гари Нолан отговаря категорично "да" на въпроса дъли извънземните са реалност, съобщи Дарик. Нещо повече - ученият вярва, че те живеят сред нас на Земята и го правят от дълго време. Вестник "Ню Йорк пост" цитира за коментарите на професор Нолан, направени пред конференцията „Salt iConnections“ в Манхатън.

Сред обсъжданите теми е бил и сигналът "Уау!" - невероятно силен взрив на радиовълни през 70-те години на миналия век, за който някои астрономи предполагат, че е дело на извънземни, търсещи признаци на живот на други планети. Впоследствие е установено, че сигналът "Уау!" вероятно е естествено явление, предизвикано от две комети. Разбира се, това също е само теория, така че никога не се знае.

Д-р Гари Нолан определено се чувства доста уверен в твърденията си, тъй като когато модераторът го помолил да каже каква е вероятността извънземни да са посетили Земята, Нолан отговорил: "100%". За да подкрепи твърденията си, той посочил факта, че миналата година е създадена Службата за разследване на аномалии. Тя е отдел към Службата на министъра на отбраната на САЩ и задачата ѝ е да разследва неидентифицирани летящи обекти и други неидентифицирани въздушни явления от въздуха, морето, космоса или земята.

Службата е предшествана от Оперативната група за неидентифицирани въздушни явления в рамките на Службата за военноморско разузнаване, която до голяма степен изпълнява същата функция. Вероятно е обаче тези служби да са създадени по-скоро от съображения за национална сигурност, а не като правителствени ловци на извънземни. И все пак, ако в САЩ бъдат открити извънземни, това вероятно ще е организацията, която първа ще разбере за това.

Гражданите могат също така да докладват за забелязани извънземни на Службата за разследване на аномалии. Откакто службата е започнала работа, все още не е имало потвърдени случаи на извънземни.

Повечето от разследванията обикновено имат доста прозаични решения, като например метеорологични балони. Винаги обаче е възможно отворените в момента и необяснени случаи да са свързани с извънземни. Някои от докладваните неидентифицирани аероплани (UAP - unidentified ariel phenomena) демонстрираха необичайни летателни характеристики или възможности за изпълнение, така че ще си струва да бъдат проучени.

Отдел, изпълняващ подобна функция, е публично известен от 2007 г. насам с Програмата за усъвършенствано идентифициране на аерокосмически заплахи, която е действала до 2012 г. Гореспоменатата Работна група за неидентифицирани въздушни явления е публично потвърдена през 2017 г., преди Службата за разследване на аномалии във всички области да поеме официално функциите си през 2022 г. През цялата история на тези служби нито един случай на извънземни не е бил официално потвърден.

Разбира се, това не означава, че те не са тук или че правителството на САЩ не ги е открило. Вероятно подобни секретни програми са съществували много преди да бъдат разсекретени през 2007 г. Все пак е добре да има известна прозрачност в подобни програми и може би в бъдеще д-р Гари Нолан все пак ще се окаже прав.