Протестиращи блокираха АМ "Тракия" (снимки)

снимки: Faktor.bg

снимки: Faktor.bg

Протестиращите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев образуваха задръстване на АМ "Тракия". Те спряха пред тунела "Траянови врата" в посока Пловдив и развяха българския трибагреник, както и черни знамена.

Исканията им са за честни избори. Колоната, която образуваха на магистралата, е близо 4 км. Стачкуващите скандират "Долу ГЕРБ, върнете ни държавата". Както Faktor.bg писа още вчера, организаторите на протестите се заканиха, че днес ще блокират ключови пътни артерии. Очаква се на връщане демонстрацията да блокира магистралата в посока София. 

 в неделя, 28-и март, когато се чества паметта на първия български светец - св. княз Боян Енравота, от 11:00 ч. пред БНБ ще тръгне традиционен поход до дома на премиера Бойко Борисов. Тези и други събития, организирани и провеждащи се от протеста, имат за цел да послужат като ясен знак към властта една седмица преди Деня за размисъл да не си позволява кампанийно да всява страх у сънародниците ни и да не извършва никакви фалшификации и манипулации, съобщават стачкуващите . Те се заканиха да затворят всички гранични пунктове в страната ни на 5-и април.

protest_trakia2.jpg

protest_trakia3.jpg

protest_trakia4.jpg

protest_trakia5.jpg