Путин посетил не ранени войници, а актьори

Засечени са едни същи лица в различни пропагандни видеосюжети с Путин

Пропагандният репортаж в руските медии за посещението на Владимир Путин при „ранени в Украйна руски войници“ се оказа постановка, разкрива изданието Medialeaks.ru.

Тъй като в пропагандните репортажи с руския президент се виждат един и същи лица, независимо от различните сюжети – срещи със стюардеси, интелектуалци, с „трудещи се“, в социалните мрежи се породи подозрителност.   

Потребители отбелязват, че „ранените“ изглеждат твърде здрави за хора, пострадали при военни действия. Обичайно руските медии показват войници с видими наранявания, дори с откъснати ръце и крака, което рязко контрастира с „героите“ от видеото с Путин, огласено като посещение във военната болница „П. В. Мандрик“.  

На снимка, разпространена в социалните мрежи се вижда, че единият от „ранените“ е персонаж и в друга подобна постановка – разговор на Путин с „граждани“. Най-вероятно „актьорите“ в тези сюжети са служители на  руските спецслужби.  

Повече от очевидно е, че става дума за пропаганда, в която с фейк новини руските медии се опитват да правят кризисен пиар на руския президент Владимир Путин, за когото също има съмнения, че не е в добро здравословно състояние. 

Превод Faktor.bg

Putin_postanovka.jpg