Путин стана васал на Китай, Радев потече като втечнен газ

Президентът ще осъди ли безумието на Путин? Не, разбира се. Военните въпроси вече не го интересуват…

Светослав Пинтев

Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация, заплаши отново Запада с ядрено оръжие, имаше даже нахалството да обвини украинските власти в терор над собственото си население, което си е негов специалитет. 

Психиатрите трябва да вземат отношение по кадрите на пресслужбата на Кремъл с неговата реч...

Вашингтон , Лондон и Брюксел заплашвали Русия с ядрена катастрофа, но той имал по-съвременно оръжие от тях и щял да го използва.…“Това не е блъф“, натърти царят на блъфовете.

Наговори изумителни глупости за зверствата на „украинските неонацисти“, приписвайки на противника собствените си грехове. 

Точно по правилата на КГБ

Мобилизацията започва от днес, 21 септември. 

За пръв път такова обръщение не се излъчи директно, което кара политолозите да търсят причината. Може да са …разломите в Кремъл. 

Мнозина смятат, че това е последният му коз, за да спре настъплението на украинската армия и катастрофата на режима си, оказвайки натиск и шантажирайки Свободния свят.

„Путин стана твърде предсказуем… Видимо е решил да вземе в гроба със себе си Руската федерация, да направи с всички средства страната да я няма след него“, заяви след излъчването на речта политологът Кирил Мартинов, главен редактор на „Новая газета“- Европа.

Светът е толкова огромен, че няма нищо, което да не би могло да бъде, гласи една стара китайска поговорка.

Отмина времето, когато президентът на Руската федерация Владимир Путин караше папа Франциск и покойната вече кралица Елизабет Втора да го чакат. В духа на забележката на Сталин към Молотов относно  някаква молба на Ватикана:

„А колко дивизии има папата?“

На форума на Шанхайсата организация  за сътрудничество ( ШОС) в Самарканд, Узбекистан,  Путин беше принуден да чака всички държавни мъже, с които имаше среща, ясен знак , че вече е нежелан партньор, дори за тези страни, които трябваше да му помогнат за излезе от капана, с който се вкара сам. 

Той почака доста турския президент Реджеп Тайип Ердоган, а кадрите от странна негова реакция, как имитира двама дипломати, прегърнали се за поздрав отстрани, взривиха турските  медии...

Президентът на Иран Ебраим Раиси също го накара да чака, но Путин поне беше седнал. 

Той чака прав премиера на Индия Нарендра Моди и дори държавния глава на Киргизстан Садир Джапаров.

Какво –по голямо унижение

Премиерът на Индия Нарендра Моди напомни публично на Путин, че  му е говорил много по телефона , че сега не е епоха за войни. 

Руският лидер започна де се оправдава и заяви: „Ще направим всичко възможно да я приключим колкото може по-скоро“. 

Ден по-рано Путин смирено каза , че разбира  „опасенията“ на  китайския президент Си Дзинпин относно войната. И пак обеща да свърши бързо с това.  Ердоган  потвърди този ангажимент, поет от Путин и пред него в интервю. 

После пропагандистите на Кремъл заговориха за всеобща мобилизация и опасност от ядрена война, а Думата втвърди законите за воената служба.  Увеличени бяха наказанията за дезертьорство и отказ да се изпълни заповед по време на Военно положение.  

Путин се държа като васал на Китай

коментира известният руски потолог проф. Андрей Пионтковски.

Другарят Си вече е шеф на другаря Пу…  

Путин изпрати сивия си кардинал Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност,  на визита в Китай. Резултатът е интересен.

“В китайските вестници  цари тишина за визитата на Патрушев. Москва искаше да получи някаква подкрепа от Китай, поне декларация някаква, но Путин не получи подкрепа от Пекин за последния си блъф“, коментира анализаторът Юрий Швец, състудент на руския президент от висшата школа на КГБ. 

„Путин все повече се изолира от международната общност", заяви Джон Кърби, главен говорител на Съвета за национална сигурност на САЩ. "Дори страни, които не са се противопоставяли гласно и остро на него, започват да се съмняват в това, което той прави в Украйна", каза той. 

Снимката на,  която се вижда как Путин е седнал неудобно на диванчето между президента на Беларус Александър Лукашенко и узбекистанския си колега Шавкат Мирзийоев, докато срещу него като тамада на масата е турският президент Ердоган, обиколи света. Тя показва новото разпределение на силите, след като Москва пусна Ердоган в Кавказ. 

Да очакваме ли в България да реагира на безумията на Путин?

Президентът ще осъди ли безумието на Путин? Ще вземе ли мерки за защита на населението?

Не, разбира се. Военните въпроси вече не го интересуват…

Румен Радев, между другото,  се оказа забележителен експерт по въпросите на търговията с втечнен газ. Самият той потече от телевизорите с обясненията си как трябва да се прави тази работа.

Президентът Румен Радев може да не е познал, че войната в Украйна ще приключи за няколко дни, както обяви в началото й през февруари. Сигурно си спомняте какви ги говореше този о.з. генерал-майор и  бивш командир на Военновъздушните сили на Република България“ (2014 – 2016), пази Боже да се налага да ни пазят. 

Радев се оказа тесен специалист по всички въпроси,  извън военните, което напомня за  

талантите на другаря Сталин

Това е наистина възхитително…

Както пеееше  Владимир Висоцки:  „Товарищ Сталин, вы большой учёный…“

Обясни го кратко и ясно, по военному, това не може да се отрече. 

„Само така може да се постигне диверсификация, състезателност и най-добри условия за страната ни. Не решение месец за месец, както досега, а да се търси стратегическо партньорство с дългосрочен хоризонт, което ще повлияе несъмнено и на цените на втечнения газ за тази година",  заяви Радев с възторг като от Априлския пленум.

Той поздрави от Севлиево служебния си кабинет за "енергичната работа и сключения договор с "Газтрейд" за втечнен газ от терминала в "Александруполис". 

Даде ясно да се разбере, че поздравява себе си.

Една друга китайска поговорка гласи: „Безпристрастният чиновник решава най- трудно домашните си проблеми".

А нашият дори не е безпристрастен, той е страстен привърженик на Онзи, който заплашва планетата с ядрен Апокалипсис.