Путин с мръсна пропаганда: Западът е превърнал Украйна в "своя колония", тласка я по самоубийствен път

Изявлението си руският президент прави на фона на провала на руската армия на всички фронтове в Украйна

Владимир Путин

Владимир Путин

Западните страни са превърнали Украйна "в колония" и сега използват народа на страната "като пушечно месо" в конфликта срещу Русия, съобщава "Ройтерс"..

Това нагло изявление направи руският президент Владимир Путин - човекът предизвикал войната в Украйна, във видеообръщение по време на среща на върха на министрите на отбраната от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС)  и Общността на независимите държави (ОНД). Изказването му идва на фона на провала на руската армия на всички украински фронтове, което трудно властелинът на Кремъл може да преглътне. 

Пропагандните внушения на диктатора не спират дотук. По негови думи Западът "безсрамно е експлоатирал и изчерпвал" украинските ресурси в продължение на години. Нещо повече - западните съюзници на Киев "тласкат страната по самоубийствен път".

Путин продължава с манипулациите, като вменява на своите партньори от ШОС и ОНД, че желанието на Запада е да запази господството си на световната сцена, увеличава рисковете от конфликт, с което не просто оневинява, на отрича вината на Русия за да се стигне до този конфликт.

"Потенциалът за конфликт в света нараства и това е пряка последица от опитите на западните елити да запазят своето политическо, финансово, военно и идеологическо господство по всякакъв начин. Затова умишлено умножават хаоса и изострят международната обстановка“, изтъква властелинът на Кремъл.

Всички тези пропагандни тези, които нямат нищо общо с истината, са добре познати на Запада, защото Путин многократно е представял войната в Украйна - която Москва нарича "специална военна операция" - като конфликт между Русия и Запада, и е отправял критики към предоставящите военна и финансова помощ на Украйна. Но реалността е съвършено различна – лидерите на  европейските страни и Вашингтон заставя справедливо на страната на Киев, защото са осъзнали, че Москва - под претекс, че се опасява за националната си сигурност, е започнала една цинична и брутална война на агресия срещу своя проевропейски съсед в опит да завземе нейна територия и да свали президента Володимир Зеленски.

Превод: Faktor.bg