Радев трябва да е доволен от резултатите – той организира преврата с чалга партията

Авторът

Авторът

Николай Слатински

Годината е 2022-а, а се усеща като 1992-а.
И тогава, и сега демократичното, либерално, проевропейско и антикорупционно правителство на промяната бе свалено със заговор, в кой-то участваха президентът и политическите сили на реакцията. Инсталирано бе Беровото правителство. То формално управляваше страната, но беше безотговорно и безгръбначно, мъчеше се да създаде видимост на експертност, а привлече в администрацията големи маси некомпетентни и устремени към бързо и безогледно забогатяване хора. Задкулисно конците на държавата се дърпаха от олигарсите и босовете на размножаващата се по вертикала и хоризонтала

 организирана престъпност

 Беровото правителство опорочи Прехода, остави зловреден отпечатък върху самата демокрация у нас и тласна България по пътя на формална и имитационна (псевдо)законност и на демонстративен отказ от правосъдие, ескалираща корупция и тежко обществено разслоение на малцина ултрабогати и огромно мнозинство хора падащи към социалното дъно или завинаги закотвени там. 
Предполагам, че от днешните изборни резултати РР(Румен Радев, б.р.) е изключително доволен. Смисълът на преврата, който той организира чрез чалга-партията в началото на лятото, бе да се създаде ново Берово правителство. Пътят за такова правителство изглежда открит. Разби-ра се, това правителство може да бъде нарече-но всякак. Формата му може да е най-различна, но съдържанието му ще бъде Берово. И дейността му ще бъде също Берова.
Остана само да напомня, че след Беровото правителство имаше една управленска оргия на бездарието и некадърността, довела пряко до хиперинфлацията.
Беровото правителство може и да не беше главният виновник за хиперинфлацията, но са-мото му създаване и функциониране направи хиперинфлацията неизбежна.

Българският народ днес допусна изключително груба грешка от катастрофичен мащаб и със стратегически измерения. Добре е да си даде сметка, че идиотското му гласуване на 2 октомври 2022 г. може да има колосално висока цена, която той, народът ни, ще плати в пълна мяра и в максимална степен.
Колко прав е бил един някогашен наш син привърженик в Перник, за когото често съм разказ-вал тук - чичо Гришата. Той ми казваше често следното:
- Глас народен - бич божи.
Б.Р. Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора