Русия полудя от безсилие, приписа на Украйна разработването на вируса от прилепите заедно със САЩ

Съединените щати и техните съюзници е създаването на биоагенти, способни да въздействат избирателно на различни етнически групи от населението, твърди Игор Кирилов

Игор Кирилов

Игор Кирилов

Рускшти държавници изпаднаха в тотално безсилие заради провала на подлата им война в Украйна. След като въоръжениете им сили се оказаха безсилни пред украинската съпротива, адептите на Кремъл през последните са се впуснали в нагла и безочлива пропаганда и тиражиране на фалшиви новини. Последният "хит" на кремълските стратези внушава на света, че коварни инфекции, пренасяни от прилеи, намеквайки за Ковид-19, са били секретно разработвани в биолаборарториите на Украйна съвместно със САЩ. 

Ето какво казва Игор Кирилов, началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили: Проучването на получените материали потвърждава факта, че повече от 140 контейнера с ектопаразити от прилепи са пренесени от биолаборатория в Харков в чужбина, съобщава на българската публика Гласове.бг.

Твърденията на висшият руски военен са не просто абсурдни, но са просто голи думи, без реални факти и доказателство. Вече трета година светът се бори със  смъртоносния вирус и ако думите на Кирилов бяха истина, то едва ли Русия досега щеше да мълчи за това "престъпление" на Украйна. Или просто това е признание, че великите руски разузнавателни служби не стават за нищо и не са успели да доловят тази провокация дори от съседна Украйна. Целта на активното мероприятие е проста и ясна - да се настрои световната общественост срещу украинците, които днес светът припознава като невинна жертва на руската агресия.

Кирилов изрича и други небивалици, намесвайки в интригата САЩ. Според него изявлението на Виктория Нюланд косвено е потвърдило изпълнението на военнобиологичната програма на Пентагона в Украйна. С голяма степен на вероятност можем да кажем, че една от задачите на Съединените щати и техните съюзници е създаването на биоагенти, способни да въздействат избирателно на различни етнически групи от населението, каза още той.​

„Анализът на получените материали потвърждава факта, че повече от 140 контейнера с прилепни ектопаразити – бълхи и кърлежи – са били прехвърлени в чужбина от биолабораторията в Харков“, каза Кирилов, отбелязвайки, че Пентагонът се интересува и от векторни насекоми, които могат да разпространяват опасни инфекциозни заболявания.

Един от документите, получени от Въоръжените сили на Русия, потвърждава, че всички високорискови изследвания в украински биолаборатории са извършени под ръководството на специалисти от САЩ, каза Кирилов.

По думите му, доказателство за това са анализираните материали по проекта UP-8, който е насочен към изследване на вируса на Кримско-Конгоанската хеморагична треска и хантавирусите в Украйна. „(Материалите) ясно опровергават публичното твърдение на САЩ, че изключително украински учени работят в биолабораториите на Пентагона в Украйна без намесата на американски биолози“, каза Кирилов.

Друг пример е финансираният от Германия проект № 68727 EN за изследване на причинителите на Кримско-Конгоанската хеморагична треска и хантавируси. В рамките на него хиляда проби от кръвен серум от граждани от различни региони на Украйна, принадлежащи изключително към славянската етническа група, бяха прехвърлени в Института по тропическа медицина "Бернанд Нохт" (Хамбург).

Освен това, подчерта началникът на войските на РХБЗ, САЩ се отнасят с пренебрежение към украинските специалисти. "Правят впечатление изключително скромните за американските стандарти заплати. Това показва ниска оценка на професионализма на украинските специалисти и пренебрегването им от американските колеги“, обясни той.

Кирилов отбеляза, че ведомостта за заплатите потвърждава факта, че Министерството на отбраната на САЩ е плащало директно за изследвания, без да включва посредници.

Проучените от Въоръжените сили на Русия материали съдържат предложения за разширяване на военнобиологичната програма на САЩ на територията на Украйна, каза Кирилов. Открити са доказателства за продължаването на завършените биологични проекти UP-2, UP-9, UP-10, насочени към изследване на патогените на антракс и африканска чума по свинете.

Документите, с които разполагат руските въоръжени сили, потвърждават множество случаи на прехвърляне на биологични проби на украински граждани в чужбина.

Проектът на САЩ Р-781, който е разработен в лабораториите на Украйна, изучава прилепите като агенти на биологични оръжия, каза ръководителят на руските войски за радиационна, химическа и биологична защита.

„Интересен е Сред приоритетите са изследването на бактериални и вирусни патогени, които могат да се предават от прилепите на хората: причинителите на чума, лептоспироза, бруцелоза, както и коронавируси и филовируси“, каза Кирилов.

Съединените щати вече са успели да транспортират по-голямата част от документацията и биоматериалите от биолаборатории в Киев, Харков и Одеса до Лвов и Полша, каза Игор Кирилов.

„Според наличната информация американците вече са успели да евакуират по-голямата част от документацията от лабораториите в Киев, Харков и Одеса, включително бази данни, биоматериали и оборудване, в Лвовския изследователски институт по епидемиология и хигиена и в американското консулство в град Лвов. Не е изключено част от колекцията да е на територията на Полша“, каза той.

Изявлението на Нюланд косвено потвърди изпълнението на военнобиологичната програма на Пентагона в Украйна, каза Кирилов.

По-рано в четвъртък говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков каза, че руските въоръжени сили са открили доказателства в документи от биолаборатории в Украйна, че Пентагонът е финансирал изследвания за таен механизъм за разпространение на смъртоносни патогени.

С голяма степен на вероятност можем да кажем, че една от задачите на Съединените щати и техните съюзници е създаването на биоагенти, способни да въздействат избирателно на различни етнически групи от населението, каза още Кирилов.