Руската прима Алла Пугачова намери необикновен начин да помогне на Украйна

Любимката на руската естрада пуска туристи в замъка си край Москва, парите от билети ще дари на фондацията на Олена Зеленска

снимка: УНИАН

снимка: УНИАН

Първата дама на съветската и руската естрада Алла Пугачова е разрешила провеждането на екскурзии в нейния замък в село Гряз на 40-50 километра от центъра на Москва, съобщава УНИАН.

Почитателите на музикалната прима могат да се докоснат до бита на своя кумир, да влязат в будоарите, гардеробите и тоалетната й, съобщи телеграм каналът „Дневниците на знаменитостите“, който показа и снимки на билетите. 

Върху самият билет е упоменато, че цената за едно посещение е 10 200 рубли, което прави при днешен курс около 305 лева. Въпреки високата цена, изрично се забранява правенето на снимки и клипове в имението.

Любимката на руската публика ще си навлече гнева на Кремъл, тъй като върху билета е написано, че „Всички средства от продажбата на билетите ще бъдат преведени в благотворителния фонд на Олена Зеленска“.

Агенцията припомня, че Алла Пугачова напусна Русия на 29 септември и се установи да живее в Израел. После се появи информация, че иска да продаде замъка в Гряз за 1 милиард рубли. Руските власти вкараха мъжа й Максим Галкин в списъка на чуждестранните агенти, а самата Пугачова хвърли ръкавица на властите, като поиска да я впишат и нея в черния списъка.