Съоснователите на NEXO с писмо до парламентарната комисия, разследваща компанията

Според NEXO прокуратурата фриволно замесва и чуждестранни правораздавателни органи в този казус

Антони Тренчев

Антони Тренчев

Преди заседанието на комисията NEXO (НЕКСО) в парламента двамата съоснователи на компанията - Антони Тренчев и Коста Кънчев изпратиха писмо. В него се припомня, че с решенията на американските власти са прекратени всички административни производства по отношение дейността на компанията, предаде БНР.

В писмото се отбелязва, че въпреки прекратените действия на американското власти в България се поражда съмнение за политическа употреба на случая. Компанията изразява притеснение, че обвиненията на прокуратурата вреди не само на имиджа им, но и на цялостната среда за правене на бизнес в България.

Според NEXO прокуратурата фриволно замесва и чуждестранни правораздавателни органи в този казус.

"Никоя компания не е застрахована от саморазправа с нея от страна на Прокуратурата, без значение колко голям данъкоплатец и работодател е тя", пишат от NEXO и  настояват комисията да изясни и "действията на българските държавни органи и институции при обиските от 12 януари 2023 г. и излишно показната акция срещу компанията и нейните служители в България".

Към писмото си NEXO са прикрепили и официалното съобщение за проверките на компанията в САЩ. А съоснователят Антони Тренчев беше цитиран от компанията си, че: "На всички участници ще бъде потърсена отговорност за всички нанесени щети".